Mihaela Bilic a dezvăluit cum arată farfuria perfectă pentru siluetă! Ce NU trebuie exclus de la nicio masă: ,,Nu avem cum să greșim”
Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic a vorbit despre felul în care ar trebui să arate o farfurie echilibrată.
Medicul a menționat că aceasta ar trebui să conțină toate categoriile principale de alimente și să nu fie niciodată cu vârf. În prima jumătate de farfurie ar trebui să găsim doar legume, indiferent de felul în care sunt gătite.
„Foarte important este ce combinații facem, pentru că ideal ar fi, ca să fim echilibrați, să nu excludem nicio categorie din elementele principale.
Asta înseamnă că pe această farfurie echilibrată, jumătate din suprafață o acoperim cu legume și când zic legume înseamnă verdețuri, crudități, că sunt sub formă de salată, că sunt murate, că sunt gătite, că sunt la abur, cum vreți voi, numai legume să fie.
Mic amendament: toate boabele, adică fasole, mazăre, linte, năut, nu sunt legume, sunt leguminoase. Nici cartoful nu intră la categoria asta de legume, deci acolo punem frunzele, verdețurile, lucrurile care sunt colorate, dar extrem de sărace în calorii.”, a transmis Mihaela Bilic.
Un sfert din masa noastră ar trebui să fie ocupat de proteine iar restuș de carbohidrați, explică medicul.
,,Cealaltă jumătate o împărțim în două și avem așa: un sfert punem proteinele: carne, pește, ouă, brânză, iar celălalt sfert îl alocăm pentru făinoase/carbohidrați. Și aici avem felia de pâine banală, dacă ne trebuie pâine, pastele sau orez sau cartof sau toate aceste boabe (mazăre, fasole, linte, năut), ele intră la categoria leguminoase pentru că au și amidon și proteine și atunci. Cu această farfurie nu avem cum să greșim la capitolul echilibru alimentar, dar și echilibru ca siluetă.”, a spus Mihaela Bilic la Pro TV.
1 Comentariu
Fasole neagra cu sloboz din belșug și o bucata zdravănă de sângerete mi se pare foarte tentanta, inclusiv pentru libido.