Mihaela Bilic a dezvăluit mâncarea perfect pentru siluetă, în sezonul rece: ,,E dietetică, echilibrată și foarte românească!”
Mihaela Bilic a dezvăluit preparatul care nu trebuie să lipsească din dieta tuturor, în sezonul rece. Medicul nutriționist susține că supele și ciorbele printre cele mai bune alegeri în perioada aceasta, mai ales pentru cei care vor să slăbească.
,,Ciorba este un amestec de legume, făinoase și carne, diluat în multă apă. Nu e periculos să punem în ciorbă cartofi, paste făinoase sau orez, cantitatea nu depășește 2 linguri/ porție și silueta nu este în pericol.
Nici dacă e vorba de ciorbă dreasă cu smântână nu e grav. O lingură de smântână are mai puține calorii decât o lingură de ulei.”, a spus nutriționistul în emisiunea ”Doctor de bine”.
De asemenea, Mihaela Bilic recomandă și supa-cremă, însă în cazul acesteia avertizează că untul și făina, folosite de multe ori pentru a o îngroșa, aduc calorii în plus.
,,Supa-cremă este în principiu o ciorbă de legume băgată la blender. Consistența ei cremoasă este dată de cartofi, rădăcinoase sau leguminoase.
Ca să fie mai groasă și pentru un plus de gust, unele rețete conțin făină, unt sau smântână… iar asta poate să fie o capcană pentru siluetă! Din păcate făina încorporează și leagă grăsimea, nu o mai putem vedea.”, a spus Mihaela Bilic.
Medicul a menționat că acest tip de preparat poate fi consumat la orice masă, fiind slab în calorii și echilibrat.
”Ciorba este prietena siluetei și poate fi consumată de cei care țin diete ca fel unic, la masa de prânz sau la cină… e dietetică, echilibrată și foarte românească!”, a conchis nutriționistul.
2 Comentarii
CRECĂ ȘOICA ARE ABONAMENT LA VAGINUL EI, ALTFEL NU SE EXPLICĂ.
@IAR PIZZZDA ASTA???????????????: