Mihaela Bilic a dezvăluit preparatul perfect de Paște! E delicios, dar nu pune silueta în pericol: „Gustos și echilibrat nutriţional”


Mihaela Bilic a vorbit despre un preparat  tradițional românesc de Paște, care nu ar trebui să lipsească de pe mesele românilor.

Este vorba despre faimoasa Pască cu brânză dulce, pe care spune că ar mânca-o și în restul anului.

 „Este un produs echilibrat nutrițional, combinația dintre cozonac și brânză făcând mai degrabă din categoria «panificație» decât «cofetărie»”, a explicat ea.

Mihaela Bilic menționează că secretul pentru ca preparatul să fie delicios, dar și prietenos cu silueta este cantitatea moderată de zahăr și brânza proaspătă din belșug.

„Pasca o ador. Eu pască aș mânca în tot timpul anului. Ador produsele lactate, iar brânza aceea în combinație cu coca de cozonac, înghit în sec. Atenție! Acum pasca începe să fie ca o tartă…

Pentru mine, pasca înseamnă jumătate din înălțimea ei să fie cocă de cozonac și brânza să fie deasupra de 2-3 degete, acum văd că începe să fie o tartă plină de brânză și cu un blat care este din ce în ce mai dulce.

Vă spuneam că în momentul în care ești un cofetar bun sau un patiser bun, trebuie să faci produsele să nu fie excesiv de dulci. Până la urmă, dacă pui zahărul mult în orice, oamenii vor consuma, dar ideea este să lași aroma fructelor, al făinii, al brânzei să se simtă, iar un produs care este prea dulce, va fi descalificat”, a explicat nutriţionistul Mihaela Bilic.

Comentarii Facebook