Mihaela Bilic avertizează asupra unui ingredient din salata de boeuf care poate distruge silueta: ,,Pentru fiecare lingură socotiți 150 de calorii”
Vestita salată de bouef, una dintre cele mai cunoscute mâncăruri trandiționale, nu lipsește de pe masa românilor de Crăciun. Astfel, nutriționista Mihaela Bilic a discutat despre cât de dăunătoare ar putea să fie acest deliciu pentru siluetă și ce ingredient ,,cheie” ne pune în lupta cu kilogramele în plus.
Mihaela Bilic a explicat cum să pregătești o salată boeuf „perfectă” fără riscul de a acumula kilograme în plus. Potrivit acesteia, principala greșeală a gospodinelor este utilizarea excesivă a maionezei. Bilic recomandă să folosiți maioneza cu măsură pentru a păstra un echilibru caloric. În caz contrar, salata boeuf ar trebui consumată în cantități moderate, pentru a evita un aport excesiv de calorii.
„Când spui salată te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit. Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne. Chiar dacă are „boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar si cu pulpă de porc (foarte gustos).
De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorbție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim – sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative.
Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de „legată” va fi salata, însă sfatul meu este să nu înecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză. Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu „greutate” a meniului de Sărbători. A se consuma cu moderație/ responsabil”, este sfatul nutriționistei.
2 Comentarii
Doamna Buric, putem pune în loc de maioneză sloboz? Dar din belșug.
EU O VREAU PE LUPII