Mihaela Bilic dezvăluie alimentele care trebuie consumate în sezonul rece pentru a întări sistemul imunitar: ,,Ele sunt esențiale pentru imunitate”


Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre cele mai bune alimente pentru imunitate, în sezonul rece.

Mihaela Bilic recomandă alimente fermentate, care conțin probiotice.

,,Aș recomanda în primul rând alimentele care au culturi de bacterii vii, probioticele. Niciodată nu ne strică să mâncăm alimente fermentate, iaurtul e cel mai banal exemplu. Orice produs lactat fermentat este bun. La capitolul probiotice avem nevoie de ele tot timpul anului. Dacă nu avem suficient de multe alimente fermentate în dietă putem să apelăm la suplimente probiotice. Nu se întâmplă nimic.”, a explicat medicul  în cadrul rubricii Doctor de bine.

De asemenea, aceasta menționează că grăsimile, mai ales cele animale sunt esențiale iarna.

„Tot la capitolul nevoi ale organismului, acum că a venit frigul avem nevoie de grăsimi, și nu neapărat pentru numărul de calorii ci avem nevoie de vitamina D, care este în grăsime, avem nevoie de vitamina A, care din nou este o vitamină prezentă în grăsime, și culmea în grăsimea de origine animală. Deci la capitolul grăsimi vegetale nu suntem atât de în carență.

Avem nevoie de grăsimi animale, deci nu trebuie să ne fie frică de unt, nu trebuie să ne fie frică de ficăței, carne un pic împănată. De acolo din grăsime ne luăm și vitamina A și vitamina D. Ele sunt esențiale pentru imunitate. Majoritatea populației are carență de vitamina D. Nu stăm suficient la soare, organismul nostru nu mai produce destul, nu avem suficientă în mâncare, și atunci, din nou, suplimentele sunt o variantă care pot completa eficient mai ales în perioada în care avem amenințări de boală.”, a completat Mihaela Bilic, potrivit romaniatv.ro.


Comentarii Facebook