Duminica 17 Noiembrie

Mihaela Bilic dezvăluie ce aliment consumat de români în perioada postului are efecte negative asupra sănătății: ,,Să consumăm cât mai puțin”



Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a vorbit despre un aliment care este consumat de foarte mulți români, mai ales în perioada postului.

Este vorba despre margarină, pe care majoritatea persoanelor o folosește pentru a înlocui untul în aceste perioade. Medicul avertizează însă că margarina conține acizi grași care sunt dăunători sănătății.

„Margarina, cel mai invocat exemplu atunci când este vorba despre acizii grași trans, dăunători sănătății, a apărut într-o situație de criză, după război, când omenirea nu avea ce să mănânce și nu puteai pune pe pâine un ulei vegetal. Această hidrogenare a lor a avut ca rol transformarea uleiului lichid într-un produs asemănător untului, pe care îl puteai pune pe pâine.”, a transmis medicul.

Mai mult,  Mihaela Bilic a explicat că margarina se găsește și în multe produse de panificație.

,,Margarina a început să fie folosită apoi pe scară largă și în industria de panificație – cornuri, sticksuri, biscuiți, prăjituri etc – pentru că este ieftină și are stabilitate mare, însă un aluat este mai bun și mai fraged dacă este făcut cu unt. De aceea, când alegem un produs industrializat mai ieftin trebuie să știm că ar fi bine s-o facem cât mai rar și să consumăm cât mai puțin”, a spus Mihaela Bilic, potrivit Digi24.

Postul Crăciunului începe vineri, 15 noiembrie, și durează 40 de zile, până la data de 24 decembrie, cu o zi înainte de Crăciun.


Comentarii Facebook