Mihaela Bilic dezvăluie ce fruct foarte popular ar trebui evitat de fapt: ,,Ne-au prostit. Nu este ok. În plus, are multe grăsimi”


Mihaela Bilic a vorbit despre un fruct care a devenit la modă în ultimul timp. Este vorba despre avocado, care a început să fie consumat de mulți români, în special la micul dejun.

Nutriționista susține că popularitatea fructului nu este dată de faptul că acesta conține multe vitamine ci că totul este o schemă de marketing. 

„Avocado este sănătos pentru oamenii din America de Sud. Faza cu avocado a fost o făcătură la nivel de marketing și la nivel de industrie alimentară pentru a crește profitul și comerțul din țările care produceau avocado. Practic da, ne-au prostit. Acum a devenit o adevărată industrie. Se taie păduri pentru a fi cultivat avocado”, a mărturisit Mihaela Bilic în cadrul unei emisiuni TV.

Medicul nutriționist este de părere că fructul are prea multe grăsimi și calorii sugerează să-l evităm sau să-l mâncăm rar.

„Este o isterie generală. Toată lumea mănâncă avocado. Noi nu avem nevoie de avocado în fiecare zi. Poate și el să facă parte dintr-o dietă diversificată, dar nu ne culcăm și ne trezim cu avocado! Nu este ok. În plus, are multe grăsimi. Un avocado are 350 calorii”, a adăugat Mihaela Bilic.

Cu toate acestea alți experți le sugerează 

,,Când facem alegeri alimentare, ezităm uneori să mâncăm alimente mai bogate în grăsimi și calorii. Cu toate acestea, grăsimea poate fi un nutrient excelent pentru a ne alimenta corpul atunci când o obținem din surse bogate în grăsimi mononesaturate și polinesaturate.

Un beneficiu al conținutului ridicat de grăsimi și fibre din avocado este că grăsimea ne ajută să ne simțim mulțumiți sau plini după masă. În plus, grăsimea ajută la absorbția vitaminelor solubile în grăsimi - A, D, E și K”, potrivit mayoclinic.com.


Comentarii Facebook