Mihaela Bilic dezvăluie preparatul perfect pentru orice dietă: ,,Nu s-a inventat nimic mai echilibrat și mai sănătos la capitolul alimentație”
Mihaela Bilic a vorbit despre un preparat perfect pentru orice fel de dietă. Medicul spune că este cel mai echilibrat fel de mâncare, având extrem de multe avantaje din punct de vedere nutritiv.
Este vorba despre ciorbă, pe care Mihaela Bilic o recomandă zilnic, având puține calorii dar foarte multe beneficii pentru sănătate.
„În cărțile de nutriție se spune: “de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat și mai sănătos la capitolul alimentație”, chiar dacă vorbim de ciorbă de perișoare, ciorbă de cartofi cu afumătură sau ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză. Ce avantaje are ciorba din punct de vedere nutritiv? Are peste 80% apă, în care se găsesc cantități mici de carne, legume și făinoase (orez sau cartofi). Deci indiferent cât de consistentă este, o porție de ciorbă va fi echivalentă cu jumătate de porție de felul 2”, a transmis Mihaela Bilic.
Medicul spune că o porție de ciorbă ne ține de foame mult mai mult timp decât felul doi, numind acest lucru ,,paradoxul ciorbei”.
„În ciorbă nu se poate “ascunde” grăsimea, aceasta se ridică la suprafață și poate fi îndepărtată ușor. Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul 2, fenomen numit “paradoxul ciorbei”- deci e și sățioasă și dietetică! Nu contează dacă ciorba e acrită cu borș sau zeamă de varză, ambele produse sunt fermentate, conțin bacterii benefice și au efect probiotic”, a explucat specialista.
Mihaela Bilic spune că ciorba poate fi consumată zilnic, fără probleme. Mai mult, aceasta spune că e perfectă și pentru cei care vor să slăbească.
„La capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul cat să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri periculoase pentru siluetă.
Ciorba hidratează, încălzește și hrănește cu puține calorii. Indiferent că e cu carne sau doar cu legume, că o mâncați caldă sau rece, că este acră sau dulce, reconsiderați ciorba și supa în alimentația zilnică. Și nu, nu se mănâncă ciorba doar la masa de prânz, ci și la cină- nu uitați că francezii numesc masa de seară “souper”.
Iar pentru cei care vor să slăbească, ciorba este felul unic de consumat la orice masă. Nimic nu satură mai bine decât ciorba: e spornică, ieftină și practică, dintr-o oală de ciorbă poți mânca câteva zile. Deci abuzați de ciorbă după sărbători și o să aveți surpriza să slăbiți fără să vă fie foame”, a mai transmis Mihaela Bilic.
2 Comentarii
Stimata doamna, ce ii puteți recomanda mult iubitei noastre Andra, ca îi deja cât o marhă?