Mihaela Bilic dezvăluie trucul prin care poți mânca tot ce-ți dorești de sărbători, fără a-ți pune silueta în pericol. Metoda e foarte ușoară
Perioada sărbătorilor se apropie, iar mesele de Crăciun și Revelion pot fi adevărate bombe calorice, spre disperarea pofticioșilor. Cunoscută nutriționist Mihaela Bilic vine însă cu niște sfaturi pentru siluetă la mesele festive.
Medicul recomandă supă sau salată pe post de aperitiv, pentru un volum mare de mâncare cu puține calorii
„Începeți întotdeauna cu o salată de crudități sau cu o supă pe post de aperitiv. Stomacul nu știe să numere caloriile, însă este impresionat de volum. Dacă îl umpleți parțial cu legume proaspete sau cu apa din ciorbă, va rămâne mai puțin loc pentru felul doi.”, transmite Mihaela Bilic.
De asemenea, medicul recomandă guri mici de apă în timpul mesei.
,,Beți apă cu înghițituri mici pe tot parcursul mesei. Există mitul că apa băută la masă diluează secrețiile digestive. Nimic mai fals, apa se combină cu mâncarea și întârzie golirea gastrică, deci ne saturăm cu mai puțină mâncare. Atenție, apa băută înainte de masă nu rămâne în stomac și nu ține de foame…asta ca să mai demolăm un mit!”, a spus Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la Știrile Pro TV,
Mai mult, un alt truc folosit de nutriționistă este mâncatul ,,puțin din toate” și înlocuirea desertului cu o cafea.
„Iar dacă sunt multe preparate care vă fac cu ochiul, gustați un pic din toate și apoi mâncați doar din cele care sunt bune cu adevărat. De multe ori mâncarea arată mai bine decât gustul, nu vă lăsați păcăliți de aparențe! Renunțați la desert și încheiați masa cu o cafea, ajută la digestie și taie pofta de zahăr ”, a explicat specialista, conform sursei citate.
2 Comentarii
Doamna Bilici nu și a pus întrebarea avem ce mînca ???
@LULU: ;-)))