Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit alimentul consumat în ,,cantități industriale" de MULȚI români, pe care îl evită: „De 10 ani nu am mai mâncat”


Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre un aliment pe care mulți români îl adoră, mai ales în perioada postului. 

Medicul atrage atenția că deși poate părea un preparat gustos, are efecte nocive asupra creierului.

Este vorba despre banalii cartofi prăjiți, neurochirurgul menționând că nu a consumat acest aliment de 10 ani. Acesta a sugerat că, deși se gătesc ușor și sunt ieftini, cartofii nu sunt cei mai ideali pentru activitatea cerebrală.

„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a explicat Vlad Ciurea.

Nici cei care consumă des pâine vor avea probleme, menționează medicul. Deși acest aliment este considerat unul de bază pentru marea majoritate a românilor, medicul spune că pâinea moleșește activitatea cerebrală.

„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat dr. Vlad Ciurea.


Comentarii Facebook