Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit ce efecte nocive are canicula asupra creierului. Cum ne protejăm: ,,Partea cerebrală suferă imens”


Cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre efectele nocive ale soarelui puternic și ale caniculei asupra corpului, mai ales asupra creierului. 

Medicul susține că, în primul rând canicula duce la deshidratare și recomandă să nu ieșim din casă sau să evităm zonele cu mult soare până la orele 17:00-18:00 după amiaza.

,,Apare deshidratarea, pentru că am scos apa din noi și atunci tot organismul funcționează în apă. Nemaiavând apă, nu mai putem funcționa. Și atunci se mai întâmplă fenomenul de lene, de oboseală, de lentoare,”, susține prof. dr. Vlad Ciurea. 

Neurochirurgul spune că, temperaturile ridicate afectează tot corpul, fiind în special dăunătoare creierului.

,,Canicula înseamnă acest val de aer cald, nu mai este niciun fel de boare de vânt, de răcoare, și afectează întreg organismul, nu numai creierul. Respirația, digestia, pielea, totul suferă!

În ceea ce privește partea cerebrală, partea cerebrală suferă imens din cauza caniculei. De aceea nu se poate lucra în caniculă.”,  a declarat Vlad Ciurea într-o emisiune de la Antena3.ro.

Potrivit medicului ,,căldura perpendiculară asupra craniului, a cutiei craniene, a pielii capului, asupra firului de păr și asupra creierului este ca și cum l-am expune la un cuptor”. Vlad Ciurea vine și cu o serie de recomandări în caz de caniculă.

,,Dacă trebuie să ieșim afară, trebuie să ne protejăm în general capul, cu aceste pălării albe care ne fac foarte bine și să bem lichide și să nu stăm mult în soare puternic” a explicat renumitul medic.

Comentarii Facebook