Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit cele două alimente care ne fac mai inteligenți: ,,Stimulează creierul”
Cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre alimentele care stimulează creierul, favorizând procesul de învățare.
Medicul recomandă consumul, în cantități moderate, de cafea și cacao.
„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea și la oamenii mari, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută! Atât ea, cât și cacaua stimulează creierul”, a spus Vlad Ciurea.
Medicul sugerează să eliminăm grăsimile și prăjelile pentru a susține performanțele intelectuale.
„Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier. Lecitina este bună, face parte din elementele care susţin celula nervoasă. De asemenea, toate vitaminele, toate mineralele au rol important în învăţare”, explicat medicul neurochirurg, potrivit Adevărul.ro.
Neurochirurgul susține consumul de alimente dulci, însă recomandă ca acestea să provină doar din surse naturale.
„Dulce, dar nu zahăr. Dulce din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie. Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale.
Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă, totuși, nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. Da, se poate! Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a încheiat medicul.
0 Comentarii