Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit cum ne afectează mâncarea și băutura în exces creierul: ,,Poate duce la accidente vasculare”


Faimosul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre felul în care excesele alimentare pot avea efecte negative asupra creierului. Medicul a explicat că aceste excese, făcute de mulți români în preajma sărbătorilor, pot duce la probleme grave de sănătate. 

„Imediat, după un consum excesiv, creierul și corpul nostru resimt acest lucru. O cantitate mare de alimente calorice și băuturi alcoolice pot provoca un dezechilibru în organism. Sângele se concentrează în abdomen pentru a ajuta la digestie, iar acest proces duce la hipoxie cerebrală și coronariană, adică lipsa de oxigen la nivelul creierului și al inimii, ceea ce poate duce la accidente vasculare,” a explicat profesorul Vlad Ciurea, potrivit antena3.ro.

Medicul recomandă să fim cumpătați și să ne ridicăm imediat de la masă atunci când simțim că am mâncat destul, pentru a evita să ciugulim în continuare. De asemenea, el recomandă mișcarea.

„Este esențial să mâncăm mai puțin, să bem mai puțin și, mai ales, să ne ridicăm de la masă atunci când simțim că suntem sătui. Dacă nu respectăm aceste măsuri, riscurile pentru sănătatea noastră cresc (...)

Prevenirea este cheia. Trebuie să fim conștienți de ce consumăm și să avem un stil de viață activ, pentru a proteja atât creierul, cât și restul organismului.”, a explicat medicul. 


Comentarii Facebook