Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit fructul de toamnă ideal pentru creier: ,,Curăță celula nervoasă, este formidabil”


Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre astenia de toamnă și efectele sale. Acesta a recomandat mai multe obiceiuri dar și alimente care ne ajută organismul pe timpul sezonului rece.

Printre altele medicul a recomandat curățenia, plimbările în natură și fructele de sezon. Acesta a subliniat că strugurii sunt formidabili în sezonul rece, din cauza substanțelor pe care le conțin.

,, În primul rând noi trebuie să trăim într-un mediu cât mai curat, deci să urmărim ca în jurul nostru să fie cât mai mult oxigen. Odată cu intrarea în toamnă, trebuie să facem tot ce este posibil ca în weekend-uri, când avem timp liber, să mergem spre zona Subcarpatică, pe zona de mânăstiri, și spre zona de acele superbe cultivări pe care le avem.

Adică să intrăm în grădinile românești care sunt pline de fructele de toamnă. Și când am spus fructe, ne gândim superbele pere, prune, merele, gutuile și celebrii struguri ai noștri. Știți că strugurele negru are resveratrol care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă, este formidabil”, a explicat neurologul la antena3.ro.

Medicul recomandă  să nu lăsăm sezonul rece ,,să ne moleșească”, și să facem alegeri mai sănătoase, consumând lucruri cât mai proaspete.

,,Toate legumele și fructele de toamnă ne dau viață. Am venit după o vară călduroasă, plină de caniculă, plină de închiderea vaselor, de ischemie.

Acum trebuie să luăm apă curată, să luăm oxigen din pădurile care au mai rămas, să luăm lucruri cât mai proaspete. Toate acestea ne duc la o stare benefică. Este o plăcere, mai ales dacă prindem o toamnă să nu fie dură, să fie treptată, frumoasă. Este o plăcere, o plăcere pentru organism, plăcere pentru viață.

Și anotimpul de toamnă trebuie privit ca o plăcere, ca o relaxare și psihică și fizică. Și noi nu trebuie să cedăm activitatea, trebuie să ne gândim că tocmai suntem în plină activitate”, a concluzionat Vlad Ciurea.


Comentarii Facebook