Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit leguma adorată de români pe care o ocolește. Ce efecte are asupra creierului: ,,Consum foarte puțin”
Cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre efectele unei legume pe care majoritatea românilor o consumă la aproape fiecare masă.
Este vorba despre usturoi, despre care medicul a menționat că îi provoacă anumite probleme digestive.
Acesta a subliniat însă că, deși personal nu poate să consume usturoi în cantități mari, acesta are efecte benefice pentru creier, fiind foarte sănătos.
Pe lânga usturoi, neurochirurgul a transmis că și busuiocul și pătrunjelul sunt excelente pentru creier.
,,Sunt trei alimente foarte benefice pentru creier. Toate vegetalele, toate fructele și toate semințele. Pentru creier, în plus, este usturoiul, busuiocul și pătrunjelul. Consum foarte puțin usturoi, deoarece îmi provoacă arsuri la stomac, dar știu că face foarte bine. Este dovedit faptul că usturoiul curăță arterele.”, a spus medicul, , în podcastul „Fain și Simplu”.
Medicul a vorbit și de substanțele care trebuie evitate pentru a ne menține creierul sănătos, specificând că 3 ,,prafuri" fac cel mai mult rău.
0 Comentarii