Miercuri 16 Octombrie

Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit secretul longevității. Ce lucru banal ne ajută să trăim mai mult: ,,Singuri trebuie să realizăm acest lucru”


Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre lucrurile care ne ajută să avem o viață mai lungă, dar și mai sănătoasă.

În primul rând, medicul menționează că, deși mulți îl văd ca un lucru banal, somnul este extrem de important pentru longevitate.

De asemenea, ora la care ne trezim este foarte importantă menționează Dr. Vlad Ciurea.

,,Trebuie să ne trezim odată cu cântatul cocoșului. Credeți-mă că în această dimineață m-am trezit la 5:00. Și încă odată pledez puternic pentru acest somn benefic de noapte”, a spus medicul.

Acesta recomandă să ne culcăm în jurul orei 10 seara, într-o cameră liniștită, fără televizor sau aer condiționat.

,,Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră.

Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, explica medicul acum o vreme.

Un alt lucru extrem de important pentru o viață lungă este deconectarea de la stres. 

”Nu trebuie să le pui la suflet pe toate(n.red evenimentele stresante)”, a declarat medicul la rubrica Sfat de Sănătate. 

Comentarii Facebook