Duminica 22 Decembrie

Neurochirurgul Vlad Ciurea a spus care este alimentul care energizează creierul. Ce efect are rugăciunea ”Tatăl Nostru” asupra organismului


Celebrul neurochirurg și profesor universitar, dr Vlad Ciurea, a vorbit pe larg despre alimentele care energizează creierul și cum putem avea o memorie mai bună.

Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

Creierul are nevoie de odihnă suficientă, dar are nevoie și de socializare, zâmbete, mișcare. ”Trei lucruri importante: vorbire, scriere, mișcare. Și încă ceva. Am uitat să apreciem muzica adevărată și, mai grav, am uitat să dansăm. Dansul este dovedit că previne întâlnirea cu Alzheimer”, spune profesorul Ciurea.

Doctorul laudă foarte mult usturoiul ceapa, busuiocul, pătrunjelul, pentru că ”împing procesele cerebrale. Este foarte interesant! Este dovedit că usturoiul curăță vasele.

Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este pentru sănătate foarte bine!”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

Medicul a vorbit și despre alimentele la care trebuie să renunțăm

Persoanele care au trecut de 40 de ani trebuie să reducă consumul de cârnaţi şi mici, sau chiar să le elimine complet din alimentaţie. ”Cârnatul trebuie scos, cârnatul gras. Sunt mare amator de mititei, dar, îmi pare foarte rău, până la vârsta dumneavoastră (n.r. i se adresează lui Cătălin Măruță, care are 44 de ani), după această vârstă, cu măsură. De poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie.

Zahărul este un toxic. Zahărul adevărat, ăsta super, super rafinat, este toxic. Am încercat și eu cu stevia, nu mi-a plăcut. Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește, pentru că nu ai voie în cafea fierbinte, și pun miere. Mierea este miere”, a precizat Vlad Ciurea.

Medicul spune că trebuie să fim atenți și la apă. ”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta. În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele.

Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noile spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, Toate aceste, și favorizează și accidentele vasculare cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus Vlad Ciurea.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit și despre ”legătura dintre creierul uman şi credință e un fapt real”

Potrivit acestuia, există o legătură reală între creierul uman și credință, iar astfel s-a dovedit că fiecare frază din rugăciunea „Tatăl nostru” activează sistemul endocrin. Cartea profesorului Vlad Ciurea este intitulată „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”.

Astfel, s-a dovedit că fiecare propoziţie din rugăciunea Tatăl Nostru corespunde unui plan profund al existenţei individului şi, în momentul în care este pronunţată o frază, planul spiritual, mental, emoţional sau fizic răspunde dincolo de conştienţa noastră.

Legătura dintre sistemul endocrin și rugăciune a fost descoperită de cercetătorul american Cayce Edgar, menționând că rostirea frazelor produce deschiderea anumitor porțiuni.

Tatăl Nostru carele eşti în ceruri, deschide glanda pituitară, hipofiza, cea mai înaltă glandă a organismului, legată de lumină, cea care dă semnalul de pornire a întregului organism;

Sfințească-se-n numele Tău, deschide glanda pineală, numită epifiză;

Vie împărăţia Ta, deschide glanda tiroidă, intră în funcție metabolismul ca o locomotivă;

Facă-se voia Ta, precum în Cer aşa şi pe pământ, deschide timusul, poziționat în faţă, acesta pornind activitatea inimii;

Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi, deschide glandele denumite gonade, motorul fizic al organismului;

Şi iartă-ne nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri, deschide glandele suprarenale, deci elementul emoțional, elementul de funcționare intenție a organismului;

Şi nu ne duce pe noi în ispită, deschide anumite celule profunde în organismul uman;

Şi ne izbăveşte de cel Rău, ne întoarcem la nivelul unei glande anterioare, care este timusul”, se arată în cartea neurochirurgului Vlad Ciurea.

Potrivit profesorului, dacă până acum două-trei secole nu erau luate în considerare legăturile dintre sistemul endocrin și divinitate, cum sunt dovedite prin funcționarea glandelor endocrine.

Serotonina, numită și molecula credinței

În cartea „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor” se explică cum prezența lui Dumnezeu în corpul uman este relevată prin ceea ce se numește serotonină. Aceasta din urmă mai este numită și molecula credinței și cuprinde în interiorul ei anumiți transmițătorilor chimici cu rol de producere a fericirii mistice și a extazului.

Există centri din creier conectați la Divinitate, la credință, care se pun în mai ales în partea anterioară a frunții, când are loc rugăciunea. În afară de sistemul nervos, şi glandele endocrine sunt legate de activitatea de credinţă.

S-a descoperit că în cortex, o porțiune din creier care este deasupra şi în zona mai ales stângă parietală, se află „centrul credinței în Dumnezeu”. S-a discutat şi pe baza unei aparaturi de tip RMN funcţional şi EEG-uri repetate, constatându-se că există un punct al lui Dumnezeu” (God Spot) în creierul uman”, se maia arată în cartea neurochirurcului Vlad Ciurea, potrivit antena3.ro.

Comentarii Facebook