Vineri 22 Noiembrie

Neurochirurgul Vlad Ciurea dezvăluie cea mai bună metodă pentru a evita suprasolicitarea creierului. Ce cuvinte trebuie să eliminăm din vocabular


Cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre fenomenul de burnout. Medicul spune că, cea mai bună metodă de a evita suprasolicitarea creierului este să luăm lucrurile pe rând, fără grabă.

„Am constatat că această viteză taie din activitatea noastră zilnic, ne fură din timp, suntem mereu pe fugă. Nu ne rămâne decât un singur lucru: să facem toate lucrurile pas cu pas și să luăm metoda ardelenească, în care lucrurile sunt făcute așezat. Acest creier uman trebuie să adapteze la tot ceea ce este în jur.", a declarat medicul.

Medicul subliniază că e necesar să ,,eliminăm” și două cuvinte din vocabularul nostru, ca să ne menținem creierul mai sănătos.

,,Nu poate să fie mereu pe grabă, iar cuvintele TREBUIE sau ACUM trebuie scoase din vocabularul nostru pentru că nu duc la nimic bun, iar săracul nostru creier este suprasolicitat. Îl îmbolnăvim foarte mult.

Creierul are activitate electrică, se aprind niște luminițe de activitate, iar la un moment dat aceste luminițe cresc și nu mai reușesc să facă față. Se decompensează. Decompensarea cerebrală pe care o are creierul duce la epuizare și apar nevrozele.

Acest sindrom care este în întreaga societate este burnoutul. Sunt persoane tinere, deștepte, care nu se mai adună, nu își găsesc cuvintele, le tremură mâinile, vor să spună cinci lucruri odată, izbucnesc în plâns. Totul este legat de suprasolicitare.

Nu este o boală, este o suprasolicitare. Se cere prea mult de la angajații noștri. Lăsați-l să facă una, să se concentreze și așa mai departe. Teoria este a priorității. În Germania se lucrează după elemente programate, clare, iar la noi se lucrează haotic”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, potrivit jurnalul.ro.

Comentarii Facebook