Duminica 22 Decembrie

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii, în continuă creştere. Pacienții rămân cu sechele în urma îmbolnăvirii


Crește numărul cazurilor de infecții respiratorii. Potrivit raportărilor oficiale, în ultima săptămână au fost înregistrate cu peste 35% mai multe îmbolnăviri față de săptămâna trecută. Mulți pacienți care au fost bolnavi de gripă declară că și după o lună tusea persistă, iar acest lucru nu este neapărat îngrijorător, spun medicii britanici. Aceștia confirmă situația explicând că acest lucru se întâmplă din cauza purtării măștii de protecție în timpul pandemiei, care practic ne-a slăbit imunitatea. 

Tusea reziduală poate dura și câteva săptămâni după ce o persoană s-a îmbolnăvit și a luat virusul respirator. Totuși, medicii spun că în cazul în care această tuse durează mai mult de patru săptămâni și nu scade în intensitate în acest interval, abia atunci este momentul să ne alarmăm și să mergem la medic pentru a face analize, dar și investigații amănunțite, pentru a vedea dacă într-adevăr am suferit sau nu complicații la nivelul plămânilor sau la nivelul căilor respriratorii. 

Pacienții rămân cu sechele în urma îmbolnăvirii

Aproximativ 60% dintre bolnavi rămân cu anumite urme după ce s-au infectat cu un virus. Medicii au studiat acest fenomen și spun că sezonul acesta este mai îndelungat și mai grav față de alte sezoane de gripă și de viroze respiratorii. Tusea poate şi ea să dureze mai mult, iar una dintre explicaţii ar fi faptul că ne infectăm repetat şi, după ce am contactat, de exemplu, un virus gripal, la scurt timp după, putem să luăm un alt virus respirator, pentru că anticorpii de la primul nu ne feresc de ceilalţi viruşi, notează Observator. 


Comentarii Facebook