O LEGUMĂ ignorată pentru că e PUTUROASĂ, previne cancerul la plămâni
O legumă evitată de mulți din cauza mirosului are calități excelente în prevenirea cancerului la plămâni.
Usturoiul este miraculos, iar un studiu din China arată că adulţii care consumă regulat usturoi crud au un risc mai mic cu 44% de a se îmbolnăvi de cancer la plămâni. Cei care fumează sunt și ei protejați. În cazul acestora, pe fondul consumului de usturoi crud, riscul de a face această formă de cancer este mai mic cu 30%, se arată în studiul publicat în Jurnalul de prevenire a Cancerului.
În studiu au fost chestionați 1.424 pacienţi cu cancer pulmonar şi 4.500 de adulţi sănătoşi, în legătură cu obiceiurile alimentare, stilul de viaţă, dacă au fumat şi cât de des au consumat usturoi.
Ingredientul cheie din usturoi este alicina, un compus eliberat atunci când căţeii de usturoi sunt zdrobiţi sau tocaţi. Alicina ar reduce inflamatiile din organism şi acţionează ca un antioxidant, reducând acţiunea radicalilor liberi.
0 Comentarii