O nutriționistă celebră dezvăluie cum dulciurile cu ,, Zero zahăr” pot face mai mult rău decât bine: ,,Nu picați în această capcană”
Mihaela Bilic a vorbit despre efectele dulciurilor cu zero zahăr asupra siluetei. Nutriționista menționează că o mare parte din populație crede că acestea au un număr redus de calorii doar pentru că nu conțin zahăr.
În relitate nu este deloc așa, unele dintre aceste dulciuri fiind și mai calorice decât gama cu zahăr.
,,Chiar dacă scrie <zero> zahăr, conțin multe calorii!
Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!!
Industria alimentară a înțeles că vrem să evităm zahărul și atunci a pus pe piață o gamă întreaga de produse cu maltitol. Care este un alcool de zahăr cu 30% mai puține calorii. Se absoarbe mai lent în sînge și nu crește brusc glicemia, e recomandat pentru diabetici, nu pentru slăbit. Doar că producătorii se folosesc de această găselniță și scriu mare pe etichetă zero zahăr!
Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr”, a explicat Mihaela Bilic.
Mai mult, multe din ingredientele folosite în aceste deserturi pot fi foarte dăunătoare pentru organism, unele având și arome ciudate. Nutriționista recomandă astfel dulciurile clasice, în moderație, și îndeamnă românii să nu se mai lase păcăliți de această iluzie.
,,Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!
Atenție, nu sunt acei îndulcitori sintetici care se foloseau pe vremuri, adică zaharină și aspartam. Culmea este că acei îndulcitori chiar au 0 cal și singurele produse în care îi găsiți sunt băuturile răcoritoare. În produsele făinoase și-n ciocolată se pun alcooli de zahăr, care se numesc tot îndulcitori- se creează confuzia și iluzia că produsele ar fi pentru slăbit. Nu picați în această capcană, mai bine consumați o porție mică din dulciurile clasice, cu gust bun. Cât despre alcoolii de zahăr de tipul maltitol și xylitol, ei sunt de ajutor în guma de mestecat, au efect de protecție împotriva cariilor dentare. Înafară de sucul ZERO, nu va amăgiți crezând că există deserturi ZERO. Cheltuială de pomană și rezultat ZERO asupra siluetei”, a adăugat Mihaela Bilic.
0 Comentarii