O nutriționistă cunoscută recomandă ciocolata chiar și la dietă. Ce truc banal poți folosi pentru a-i reduce numărul de calorii


Mihaela Bilic, cea mai cunoscută nutriționistă din România a vorbit despre beneficiile ciocolatei, chiar și pentru cei care țin dietă. Medicul nutriționist menționează că aceasta poate fi consumat[ de toți, dar în cantități moderate.

,,Ciocolata este produsul premium din categoria dulciuri și, spre deosebire de zahăr care are doar calorii goale, în ciocolată găsim o mulțime de nutrienţi valoroși: amine care dau stare de bine, alcaloizi cu efect stimulant, antioxidanți, minerale și multe fibre.

Este mai degrabă un produs gras decât unul dulce, mai ales când vorbim de ciocolată neagră: avem 550cal/100g, 35% grăsime, niciun strop de colesterol și 7,5g fibre. Puterea antioxidantă ieșită din comun se datorează polifenolilor ce pot reprezenta până la 48% din greutatea bobului de cacao.

Ciocolata este un aliment funcțional cu beneficii reale pentru sănătate și indice glicemic scăzut. Cât despre calorii, nu merită numărate, atâta timp cât porția corectă înseamnă 30g, adică 2-3 pătrățele.”, a explicat Mihaela Bilic, potrivit stirileprotev.ro.

Medicul nutriționist are și un truc pentru a reduce numărul de calorii consumate atunci când mâncăm ciocolată. Aceasta sugerează să o amestecăm cu lapte, formând astfel ciocolată caldă. În acest mod se mânâncă o cantitate mult mai mică.

,,Ciocolata are densitate calorică mare, adică multe calorii concentrate într-un volum mic. Cum facem să mai reducem din această densitate calorică? Ei bine, ați ghicit: o diluăm cu apă. Cele câteva bucățele de ciocolată pe care de obicei le înghițim rapid, se pot transforma într-o ceașcă de lichid ce poate fi savurat pe îndelete. Când alegeți ciocolata caldă, adică ciocolată transformată într-un lichid, reduceți la un sfert conținutul de calorii.

În loc de apă puteți dilua ciocolata cu lapte, pentru că laptele înseamnă 87% apă. La 25g ciocolată folosiți 100 ml lichid. În funcție de preferințe, puteți adăuga ingrediente care să aducă un plus de savoare: vanilie, scorțișoară, rom, coniac, frișcă, caramel- totul e permis! În ciocolata caldă puteți înmuia bucățele de biscuiți, bezea, turtă dulce sau cozonac- plăcere diluată, nevinovată și garantată!”, a mai spus Mihaela Bilic.

Comentarii Facebook