O nutriționistă cunoscută spune că asocierea friptură cu cartofi prăjiţi este ”lucrul cel mai sănătos şi echilibrat”
Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic susține că asocierea dintre carne și cartofi, deci carbohidrați nu este dăunătoare.
Mulți specialiști critică asocierea carbohidrați cu produse din carne, pe motiv că acestea se digeră în timpi diferiți și produc dezechilibre.
”Sunt sigură că mulți telespectatori se confruntă cu această dilemă. Asocierea dintre carne și carbohidrați a ajuns să fie considerată o greșeală, când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv. De unde a apărut ideea că nu ai voie să mănânci carne cu garnitură de cartofi sau cu pâine? De la cei care promovează dietele proteice”, a declarat Mihaela Bilic, la o emisiunea televizată.
”Confundăm slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea. Când eliminăm din farfurie făinoasele și cartofii o facem pentru că vrem să slăbim, dar asta pune organismul într-un dezechilibru. Fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă, acesta e mai nou motivul pentru care friptura se mănâncă cu salată, în loc de garnitură. Pentru cei care nu au probleme de silueta și vor să mănânce echilibrat, farfuria ideală trebuie să conțină și carne, și făinoase, și legume”.
”Carnea are doar proteine și grăsimi, așa că e normal să punem lângă ea orez, cartofi, pâine sau mămăligă, adică glucide cu absorbție lentă. În felul ăsta avem în farfurie toate cele trei grupe importante de nutrienți. În concluzie, să mănânci disociat, ajută la slăbit, dar asta nu înseamnă că e și sănătos”, a mai spus Mihaela Bilic.
7 Comentarii
Nu mâncarea e problema ci stilul de viata.
Bunicii noștrii au mâncat toată viata și au trăit mult și bine, acum vin tot felul de rapandule sa ne învețe sa mâncăm
Toată lumea știe ca mâncărurile tradiționale românești sunt shaorma cu de toate și ceafa de porc cu cartofi prăjiți. Era să uit pizza!
Si ne spun cum cartofii prajiti si prajelile sunt potential letale. Nutritia este chipurile similara cu astronomia, tarodul si cititul in palma.
sperma câte kalorii are? nu face nutriționista asta niște studii? eu am citit alte studii ale altor gunoaie care spuneau FIX OPUSUL! carnea nu are ce căuta în combinație cu cartofele. fripte ori ferte. ori la stimăr ori la draicookăr. foarte mișto, tot așa mai departe.
@frișcă: Si atunci de ce mananca americanii tot de asta? Iar la nemti e traditie cartoful cu carne de porc.
@.: de aia sunt americanii pe primul loc la boli de diabet, inima si obezi....