Cercetătorul Octavian Jurma este de părere că tulpina Omicron va ajunge în România, cu siguranță, în luna decembrie, cu ocazia sărbătorilor.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, avertizează că noua tulpină Omicron se va răspândi în toată lumea și că nu poate fi oprită.
În județul Cluj, au fost descoperite sub 100 de cazuri în ultimele 24 de ore.
Corina Crețu: „Cred că autoritățile locale au o capacitate mult mai mare de a gestiona fondurile europene destinate Spitalelor Regionale. Ar trebui analizat dacă mai e fezabil ca Ministerul Sănătății să rămână beneficiar.”
Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, a prezentat un grafic ce arată rata de creștere incredibilă pentru noua tulpină Omicron.
Numărul pacienților în stare gravă, internați pe secțiile de Terapie Intensivă, din județul Cluj, a scăzut la 80.
Organizația Mondială a Sănătății a programat o reuniune de urgență, astăzi, ce vizează noua tulpină COVID și ce înseamnă aceasta pentru vaccinuri și tratamente.
Cu toate că, în ultima vreme numărul cazurilor noi de COVID-19 este scăzut, în continuare mor clujeni, de la o zi la alta. Spre exemplu, în ultimele 24 de ore, alte 5 persoane au pierdut lupta împotriva virusului.
În România, trec aproximativ șase luni de zile de la momentul prezentării la medic a bolnavului care suferă de cancer pulmonar până la momentul începerii tratamentului, potrivit datelor furnizate de asociațiile bolnavilor de cancer, iar specialiștii care
La nivelul județului Cluj, s-au înregistrat alte 150 de cazuri noi de COVID și 4 decese.
Alexandru Rafila a vorbit despre primele decizii pe care le va lua în calitate de ministru al Sănătății. Profesorul spune că „nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil”.
Gabriel Toma, fost sportiv de performanță, a relatat traumele prin care a trecut după infectarea cu COVID, dar și suferințele ulterioare.
În județul Cluj, a fost depășit pragul de 1.000 de decese la nivelul județului. În ultimele 24 de ore, 163 de persoane s-au infectat cu COVID-19 și alți 2 au murit.
Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat că începând din luna ianuarie România ar putea renunța la utilizarea vaccinului produs de Astra Zeneca.
În România, 200.000 de lei este cea mai mare factură pe care a lăsat-o în urmă un bărbat infectat cu SARS-CoV-2, nevaccinat, care a fost internat două luni la Terapie Intensivă, unde a şi murit.
Consiliul Județean Cluj a dotat Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca cu șapte noi echipamente medicale de ultimă generație. Este vorba despre o masă chirurgicală cu accesorii și șase sisteme de asistare compresie venoasă, care au
Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat că spitalele au 10 zile la dispoziție să se hotărască dacă vor trata sau nu pacienți exclusiv COVID-19. De asemenea, acesta a precizat că este important să începem pregătirea pentru valul 5.
Alexandru Rafila a făcut o comparație tristă în legătură cu pandemia în România: „A murit un Parlament pe zi sau câteva avioane s-au prăbușit.”
Județul Cluj a ajuns la o incidență de 5,12 cazuri la mia de locuitori.
Cercetătorul Octavian Jurma a declarat că ar putea apărea o nouă mutație a virusului COVID-19 și, de asemenea, am putea avea de a face cu un alt val al pandemiei.
În ultimele 24 de ore, în județul Cluj, au murit alte 5 persoane, în urma infectării cu COVID-19. Numărul cazurilor raportate zilnic a scăzut cu 50%.
Un „tratament-minune" prezentat pe reţelele sociale pune în pericol viaţa oamenilor. Deja sunt mai mult de 1,5 miliarde de căutări pentru acest tratament, care promite să scape oamenii de efectele vaccinului împotriva SARS-CoV-2.
În ultimele 24 de ore, în județul Cluj, 7 persoane și-au pierdut viața în urma infectării cu COVID-19.
Răzvan Cherecheș, specialist în Sănătate Publică, în cadrul UBB Cluj, a analizat creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19 din Statele Unite ale Americii, odată cu deschiderea școlilor, fără o pregătire corespunzătoare, situație asemănătoare și la noi
Cu toate că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat alte 245 de cazuri noi de infectare, rata de infectare pe județ a scăzut considerabil în ultima perioadă.
Răzvan Cherecheș a explicat că aproximativ 10% dintre cei care trec prin infecția cu COVID-19, dezvoltă parosmie, mai exact modificarea gustului și mirosului. În acest context, expertul susține că modificarea acestor simțuri poate fi pe termen mediu sau l
Un expert în sănătate publică a transmis un mesaj sinistru persoanelor nevaccinate. Acesta le amintește că a venit iarna și gropile se sapă mai greu, din cauza pământului înghețat.
Medicul Vasile Mureșan, șeful Clinicii de Pneumologie Cluj, a spus că se simte o ușoară reducere a numărului de pacienți, dar nu și la clinica pe care o conduce și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj.
Spitalul Bagdasar Arseni din București nu mai are urgențe COVID.
Autoritățile sanitare din România adună datele despre centrele care urmează să fie înființate pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Centrele vor fi înființate în spitale, în spațiile unde se pot vaccina adolescenții, însă cei mici se vor putea vac