Numărul de cazuri în stare extrem de gravă din secțiile de Terapie Intensivă ale județului Cluj rămâne crescut. Numărul de cazuri din ultimele 24 de ore este 335.
Medicul Valeriu Gheorghiță susține că certificatul verde ar trebui să fie obținut doar de cei care sunt imunizați prin vaccinare și pentru cei vindecați, și doar în anumite situații să fie acceptată și testarea, deoarece testarea, fie ea și periodică, „nu
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 63 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Numărul de cazuri a scăzut semnificativ, atât la nivel național, cât și la nivel județean. După o lungă perioadă de timp, în județul Cluj, sunt doar 331 de cazuri noi de COVID
De luni, 8 noiembrie, românii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson pot merge să facă rapelul. Recomandarea este să se facă vaccin pe bază de ARN mesager - Pfizer sau Moderna, dar, alternativ, ei pot opta pentru același vaccin, a declarat coordonatorul CN
Bill Gates susține că este nevoie de un efort global de cercetare în valoare de zeci de miliarde de dolari pentru a putea fi pregătiți pentru următoarea pandemie, care ar putea fi mult mai periculoasă decât Covid.
Animalele de companie pot avea COVID-19. Pentru prima dată, patru pisici şi doi câini au fost infectaţi cu tulpina Alfa iar medicii veterinari avertizează că virusul poate provoca probleme cardiace.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.268 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 110 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Alte 8 persoane au murit, în ultimele 24 de ore, în județul Cluj.
Medicul Vasi Rădulescu le spune românilor să nu se îndoape preventiv cu vitamina D.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.971 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 125 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
În ultimele 24 de ore, în județul Cluj, numărul deceselor totale de la începutul pandemiei de COVID, a crescut de la 898 la 912, ceea ce înseamnă că 14 persoane și-au pierdut viața.
Pe măsură ce valurile de infectare cu varianta Delta a SARS-CoV-2 încetinesc în multe regiuni de pe glob, oamenii de știință analizează când și unde va face Covid-19 tranziția la categoria de boală epidemică în 2022 și după anul viitor, potrivit interviur
Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat, miercuri seară, că nu medicametele sunt cele care rezolvă problema COVID-19, iar lipsa lor, deşi este o problemă, ”ocupă prea mult din discuţia publică, raportat la importanţa ei”. Mihăilă susţine că
Consumul de medicamente pentru tratarea COVID-19 a crescut în ultimele două luni de cel puţin 6 ori la nivelul spitalelor care tratează pacienţii infectaţi.
La Terapie Intensivă, în județul Cluj,numărul cazurilor grave a scăzut la 87 de pacienți. În schimb, la nivelul întregului județ, au fost descoperite peste 600 de cazuri, în ultimele24 de ore.
Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.676.293 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.785 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima
Prof. dr. Cristian Băicuș a dat unele sfaturi pentru pacienții cu COVID, care sunt acasă, și a explicat de ce mor atât de repede cei care ajung la spital.
Opoziţia şi puterea îşi dau mâna pentru a trece de pandemie. Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel, Nelu Tataru și reprezentanții OMS fac în scurt timp un anunţ extrem de important despre măsurile care trebuie luate pentru a opri infectările.
Octavian Jurma: „Ne aflăm într-o fază de scădere accelerată a numărului de cazuri.” Epidemiologul anunţă sub 5.000 de cazuri pe zi, la jumătatea lunii noiembrie, acesta fiind „pragul de suportabilitate al spitalelor”.
România are o rată de acoperire vaccinală de 36.5%, a anunțat, marți, Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
În ultimele 24 de ore, în județul Cluj, au fost descoperite 501 cazuri noi de coronavirus. La Terapie Intensivă sunt internați 90 de pacienți în stare extrem de gravă.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.073 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 160 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Societatea de Obstetrica și Ginecologie din România recomandă vaccinarea gravidelor. „Infecția sarcinii este mai periculoasă, ca manifestare, decât în afara acesteia”, a precizat Daniel Mureșan, președintele SOGR.
Alţi şase pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă, vor fi transferaţi marţi în Germania, anunță Ministerul Apărării Naționale.
Purtarea corectă a măștii și distanțarea în autobuz scad transmiterea virusului cu peste 98%, arată un studiu realizat în Coreea de Sud, citat de expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, luni, că sunt peste 300.000 de elevi sunt vaccinaţi anti-COVID, ceea ce reprezintă peste 25% din numărul elevilor eligibili pentru vaccinare.
Primarul Emil Boc a spus că pandemia bate în retragere la Cluj, pe fondul unei vaccinări masive. Cluj-Napoca a ajuns la o rată de vaccinare de aproape 60%.
Puțin peste 200 de cazuri în județul Cluj, în ultimele 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt internați 89 de pacienți.
311 decese și 6.993 de cazuri noi de COVID au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Au fost raportate și 11 decese anterioare.