Asemănător cu situația de la nivel național, în județul Cluj a început să crească numărul de cazuri de coronavirus.
Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 95 cazuri noi și 4 deces, în România, în ultimele 24 de ore.
Luni, au fost raportate 8 cazuri noi de coronavirus, în județul Cluj, din aproape 400 de teste efectuate duminică.
Preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, dr. Simona Rednic, susține că vaccinarea este cea mai mare reuşită medicală.
Cifrele situației epidemiologice din România în prezent, chiar dacă par bune, nu sunt „nici pe departe” într-o zonă care să ne așeze într-o situație confortabilă, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.
În ultimele 24 de ore, în județul Cluj, a fost descoperit un singur caz de infectare cu noul coronavirus, din peste 1.000 de teste efectuate.
Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.539 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
Vineri, în județul Cluj, nu a fost raportat nici un caz de coronavirus. De asemenea, la Terapie Intensivă sunt to mai puțini pacienți.
Primarul Clujului, Emil Boc, susține ideea francezilor de obligare a cadrelor medicale să se vaccineze.
Județul Cluj se clasează pe primul loc în România, atunci când vine vorba de numărul de cazuri raportate în ultimele 24 de ore.
Până astăzi, 14 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.405 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
Majoritatea țărilor europene au vaccinat între 60 și 90% din populația adultă cel puțin cu prima doză. România rămâne la mare distanță, cu doar 30% din adulți vaccinați.
Franța obligă personalul medical să se vaccineze, dar expertul în sănătate publică de la UBB Cluj, Răzvan Cherecheș, susține că este o abordare greșită.
Doar două persoane au fost confirmate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, din județul Cluj. Nici o persoană nu a decedat.
Până astăzi, 13 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.326 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
În ultimele 24 de ore, în județul Cluj, a fost descoperit un singur caz de COVID-19.
Până astăzi, 12 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
Valeriu Gheorghiță îi îndeamnă pe români la vaccinare. Nici Klaus Iohannis nu este mulțumit de rata de vaccinare de la nivelul țării.
Recomandarea de a face 10.000 de pași pentru a slăbi este un mit, care nu are la bază niciun studiu.
Între cei care s-au vaccinat sâptămâna aceasta la centrul Drive Though de la Sala Sporturilor s-au regăsit doi clujeni de 70 de ani, care pot fi modele de inspirație pentru noi toți.
Pfizer-BioNTech va cere autorizarea celei de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Persoanele vaccinate cu ambele doze, s-ar putea să facă o a treia.
Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.120 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
Încă doi români infectați cu varianta Delta a SARS-CoV-2 și-au pierdut viața. Vorbim despre doi bărbați din Bacău, de 35, respectiv 62 de ani, care fuseseră în Finlanda. Cei doi pacienți nu erau vaccinați împotriva COVID-19.
În ultimele 24 de ore au fost 60 de cazuri noi de COVID-19, din 26.466 de teste efectuate. Rata de infectare este de 0,22%. Alte 77 de decese au fost raportate, din care 75 sunt din lunile aterioare. La ATI sunt 56 de pacienți.
Interesul românilor pentru vaccinare a scăzut în ultima perioadă, dar ar urma să crească odată cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19 ca urmare a răspândirii variantei Delta.
Un clujean a vrut să se vaccineze la Centrul Drive Through Cluj cu a treia doză, dar a fost refuzat.
Până astăzi, 6 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.030 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
Deși au fost descoperite doar 2 cazuri noi de coronavirus, în județul Cluj, de luni până marți, numărul bolnavilor internați din cauza COVID-19 a crescut.
România are aproape 120.000 de paturi în spitalele publice și private finanțate de stat. În București sunt peste 20.000, iar în Giurgiu mai puțin de 700. Câte locuri sunt în spitalele din fiecare județ.
Medicul Alexandru Rafila, a spus că persoanele care au avut COVID, dar care nu s-au vaccinat, se pot infecta cu tulpina indiană.