Incidența cazurilor COVID-19 a scăzut sub 1 la mie în Cluj-napoca, astfel că trebuie luată o decizie în privința școlilor.
Un studiu realizat în Marea Britanie relevă faptul că vaccinurile dezvoltate de Pfizer/BioNtech și AstraZeneca sunt eficiente atât împotriva tulpinei britanice a COVID-19, dar și în cazul celei indiene.
Până astăzi, 22 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.075.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
Rata de infectare pe județ a ajuns sub 1 la mie, la Cluj. Numărul cazurilor grave de la ATI, de asemenea, a scăzut semnificativ.
Organizația Mondială a Sănătății, despre numărul real al morţilor de COVID: „De circa trei ori mai mare decât cel anunţat".
Scade incidența la nivelul județului Cluj, iar acest lucru se poate observa în numărul tot mai mic de cazuri raportat zilnic.
Florin Moroșanu, voluntar la centrul de vaccinare drive through din Cluj-Napoca a relatat ce eforturi se fac pentru a nu se pierde nicio doză de vaccin.
Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimele date înregistrate în ultimele 24 de ore, în România: 484 de noi cazuri de infectare, 636 persoane internate la ATI şi 65 de decese.
Vaccinul anti-COVID ar putea deveni anual, la fel ca serul antigripal. Directorul Pfizer: Protecția suplimentară este necesară.
Mai puțin de 50 de infectări cu COVID în ultimele 24 de ore, în județul Cluj. Situația se îmbunătățește și la ATI.
Situaţia se îmbunătăţeşte în Europa, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat joi evitarea călătoriilor internaţionale, din cauza riscului asociat cu noile variante ale coronavirusului.
Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimele date înregistrate în ultimele 24 de ore, în România: 663 de noi cazuri de infectare, 716 persoane internate la ATI şi 61 de decese.
Aproape 75.000 de doze de vaccin de la firma Johnson&Johnson vor ajunge joi în România. Dintre acestea, 12.000 la Cluj.
La ultima actualizare a situației COVID la nivel național, Cluj este județul cu cea mai mare rată de infectare dintre toate județele din România.
În ultimele 24 de ore au fost 707 cazuri noi de COVID-19. Doar trei județe au o rată de infectare mai mare de 1 la mie.
Un centru de testare Covid -19 a fost deschis și în incinta Aeroportului Internațional Cluj.
Primul maraton de vaccinare din mediul rural din România are loc la Chinteni, în perioada 22 - 23 mai. Primarul comunei Lucia Suciu a anunțat că se ”mută linia întâi în mediul rural!”.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 681 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.
La nivelul județului Cluj, au fost descoperite sub 50 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, în ultimele 24 de ore.
Profesorul UBB, Răzvan Cherecheș, a prezentat un studiu realizat la nivel internațional, care arată că, în țările unde încrederea în știință este scăzută, oamenii nu au încredere nici în vaccinuri.
În ultimele 24 de ore, doar 36 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate pe raza județului Cluj.
Situația COVID România, 17 mai 2021: 392 de cazuri în ultima zi din aproape 11.000 de teste. 48 de persoane bolnave Covid au murit
Clujenii au participat până luni dimineața, la ora 8.00, la maratonul vaccinării.
Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheş a vorbit despre relaxările de care avem parte începând cu ziua de sâmbătă.
La mataronul vaccinării de la Sala Polivalentă BT Arena, din Cluj-Napoca, s-au vaccinat până sâmbătă seara, la ora 20.00, 1592 de persoane.
A treia doză de vaccin Pfizer urmează va fi făcută între 8 si 12 luni de la administrarea rapelului.
Numai 49 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în județul Cluj, în ultimele 24 de ore, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj.
Până astăzi, 14 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.070.605 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
Din totalul de 1.657 de teste efectuate în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Cluj, doar 36 de persoane au fost depistate pozitiv.
Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, trage un semnal de alarmă, după anunțarea relaxării restricțiilor: „Vom avea o scădere a ratei de vaccinare”. Cum explică acest lucru?