Octavian Jurma, medic și cercetător în Timișoara, care a mai făcut predicții privind evoluția pandemiei, crede acum că vom avea o noua creștere a numărului de cazuri.
Vaccinarea este gratuită și voluntară, conform Capitolului II din Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 din România.
Tratamentul cu Ivermectină a produs multe controverse și în România. Ministerul Sănătății explică dacă acest tratament poate fi folosit.
CORONAVIRUS CLUJ 1 februarie. Situația pe județul Cluj: Incidența pe județul Cluj a scăzut la 2,38 cazuri la mia de locuitori.
A șaptea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni, 1 februarie, în România.
În județul Cluj au fost făcute în ultimele 24 de ore circa 2000 de teste de depistare a noului coronavirus. Rata de infectare a scăzut la 2,51 cazuri la mia de locuitori.
Ivermectina a început să fie prescrisă și în România, iar discuția este dacă aceasta este bună pentru utilizarea în cazul oamenilor care au COVID-19.
Tot mai mulți pacienți cu afecțiuni cardiace, în special pacienții cu probleme de coagulare a sângelui, se întreabă dacă și în ce condiții se pot vaccina.
Aproape un milion de români s-au programat pentru a fi imunizați în cadrul campaniei de vaccinare anti COVID-19.
Sunt persoane care au contactat coronavirusul la scurt timp după efectuarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19. Aceștia se întreabă când pot face a doua doză de vaccin.
Un spray nazal dezvoltat de cercetătorii turci poate ucide coronavirusul în doar un minut.
România va începe imunizarea cu vaccinul Moderna din data de 1 februarie, la nivelul centrelor de vaccinare din România. Rapelul se va face la 28 de zile.
Tratament cu Ivermectina pentru COVID-19 - Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit, pentru DCNews, despre ivermectină și utilizarea ei în tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2.
Gigantul farmaceutic francez Sanofi va produce până la sfârșitul anului peste 100 de milioane de doze de vaccin COVID-19 dezvoltat de concurenții săi Pfizer și BioNTech.
CONCEDIU MEDICAL COVID - Toate persoanele cu test COVID-19 pozitiv trebuie să beneficieze de examinări clinice, paraclinice și evaluări biologice (consultație, analize de sânge și radiografie pulmonară) prin grija DSP într-o unitate sanitară.
CONCEDIU MEDICAL COVID - Cum obţin concediul medical dacă un membru al familiei a avut contact direct cu o persoană cu test COVID-19 (RT-PCR SARS-CoV-2) pozitiv?
CONCEDIU MEDICAL COVID - O persoană care a fost diagnosticată cu COVID-19 trebuie să spună medicilor DSP cu ce persoane a intrat în contact în ultimele 3 zile de la primirea testului pozitiv.
Ana Măiţă, de la Asociaţia Mame Pentru Mame, a povestit care a fost cea mai traumatizantă experienţă pentru gravidele din România în timpul pandemiei, confom DCnews.ro.
Negarea, furia, negocierea, depresia și acceptarea sunt cele cinci stadii psihologice după o pierdere sau un eveniment tragic.
În județul Cluj, s-au înregistrat 234 de persoane infectate cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. Rata incidenței pe județ a depășit, din nou, 3 cazuri la mia de locuitori, transmite Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj.
În România, s-au înregistrat 1.551 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor continuă să crească.
Oamenii de știință au identificat un nou simptom timpuriu al infecției cu noul coronavirus.
Pacienții care iau tratament anticoagulant sau antiagregant se pot vaccina împotriva COVID-19.
Ce este ARN -ul mesager și cum funcționează ARN -ul mesager - ARN-ul mesager reprezintă un set de instrucțiuni pe care o celulă le folosește pentru a sintetiza proteine. După folosire se descompune complet și nu afectează celulele noastre.
Cum se ia COVID-19? este cunoscut riscul de a contracta noul coronavirus în interior, dar puțini știu care sunt riscurile atunci când merg la o plimbare în aer liber.
”Mai trebuie să port mască dacă m-am vaccinat?” este întrebarea pe buzele multora, la care răspund specialiștii din Ministerul Sănătăţii.
Germania devine prima țară din Uniunea Europeană care va utiliza tratamentul experimental pe bază de anticorpi primit și de Donald Trump, transmite AFP, citată de Agerpres.
Două noi cazuri de pacienți infectați cu tulpina de coronavirus depistată în Marea Britanie au fost depistate în București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării.
133 de persoane au fost infectate cu COVID-19 în județul Cluj, în ultimele 24 de ore.
2.699 de persoane au fost infectate cu coronavirus și 74 de oameni au murit în România, în ultimele 24 de ore.