Vaccinul împotriva coronavirusului scos pe piață de compania americană Moderna a ajuns în România și, odată cu el, și prospectul medicamentului. Cine poate și cine nu poate să-și facă vaccinul?
Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății sunt de părere că al doilea an de pandemie ar putea fi mai dificil decât primul.
Programarea pentru vaccinul anti-COVID. Autoritățile au anunțat de când va fi disponibilă platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19.
Persoanele vaccinate anti-COVID-19, care sunt considerate contacți direcți, nu vor mai fi nevoite să stea în izolare.
Avertisment dur și partea medicilor infecționiști. Specialiștii spun că oricine poate fi infectat cu noua tulpină mult mai contagioas
Aproximativ 14.000 de doze de vaccin anti-COVID19 vor ajunge în România miercuri, din totalul de peste 400.000 care urmează să fie livrate în următoarea perioadă.
11 categorii de boli cronice vor fi incluse în etapa a doua de vaccinare anti-COVID19, potrivit datelor transmise luni de DSP Alba. Persoanele cu aceste boli vor fi vaccinate, indiferent de vârstă.
Raed Arafat, împreună cu cei din Departamentul pentru Situații de Urgență, au primit vaccinul împotriva coronavirusului.
1.987 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în România, în ultimele 24 de ore. Au fost prelucrate 7.005 teste în ultima zi.
În câteva zile va începe cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva noului coronavirus, în care vor fi vaccinați atât președintele, cât și miniștrii din Guvernul Cîțu. Câte persoane au fost vaccinate până acum în România?
Directorul executiv al companiei americane, Stephane Bancel, susține că vaccinul dezvoltat de Moderna ar oferi o protecție de cel puțin doi ani împotriva noului coronavirus.
Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a dat drumul unei platforme unde medicii și pacienții vor putea raporta reacțiile adverse la vaccinul de imunizare.
După identificarea unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 în Regatul Unit, mulți au pus sub semnul întrebării eficacitatea vaccinurilor dezvoltate până acum.
Agenţia Europeană a Medicamentului a publicat prospectul tradus în limba română la vaccinul anti-COVID.
Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, a fost prezent la Institutul Matei Balș pentru a asista la administrarea primelor doze și a răspuns la mai multe în
Lactoferina este o glico-proteină, ”un fel de agent de pază la toate aceste orificii de intrare a agenților patogeni în organism”, susține nutriționistul Mihaela Bilic.
Rectorul UMF Cluj, profesorul Anca Buzoianu, se va vaccina public împotriva COVID-19 pentru a fi un exemplu.
Olandezii au suspendat zborurile spre Anglia după ce s-a depistat un caz de contaminare cu noua tulpină de COVID-19, care este mult mai contagioasă și greu de depistat.
Medicul Dorel Săndesc a explicat că principala problemă a ultimelor zile este faptul că se fac prea puține teste, conform Libertatea.
Primele doze de vaccin anti-Covid, care vor veni în prima tranșă în perioada 26 decembrie-31 decembrie, vor fi alocate personalului medical din 10 unități medicale de faza I conform ordinului Ministerului Sănătății.
Prospect: Informații Plaquenil. Informații și efecte adverse COVID
Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, a explicat într-un dialog purtat cu mai mulți reprezentanți ai mass-mediei ce va conține adeverința de vaccinare.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID vor sosi în ţară între Crăciun şi Revelion.
Vaccinurile sunt deja în fază de aprobare sau chiar se fac în diverse colțuri ale lumii, iar Bill Gates a spus că este optimist.
O echipă de cercetători a descoperit indicii care ar putea explica de ce unii oameni fac forme grave de COVID, iar alții nu.
Medicul Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de premier al României, s-a infectat cu Covid-19, iar acum urmează un tratament.
Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat că oamenii trebuie să fie informați despre vaccinarea COVID-19, dar să nu fie forțați să facă acest test, potrivit DPA.
Spitalul din Huedin a primit un aparat de chirurgie laparoscopică, care a fost pus în funcțiune.
Contracte semnate astăzi de Guvernul Orban, în valoare de 74,5 milioane lei, pentru dotarea sistemului clujean de sănătate.
Persoanele care fac mișcare în mod regulat au un risc mai scăzut de spitalizare în cazul în care se îmbolnăvesc de COVID-19, conform unui studiu realizat în Brazilia de Fundaţia pentru Cercetare din statul Sao Paulo, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.