Miercuri 15 Ianuarie

Pizza cu 25 de aditivi, găsită pe meniurile restaurantelor din România! Infocons avertizează asupra pericolului din farfurie


Organizația de protecție a consumatorilor InfoCons a realizat recent un studiu despre Pizza comercializată în restaurantele din România.

Infocons a ales să compare mai multe preparate de tip de pizza quattro stagioni ce se comercializează în restaurante, comparând datele existente în meniurile fizice din restaurante sau de pe site-urile acestora.

Gramajul pe porţia de pizza quattro stagioni variază între 100 şi 770 de grame.

Valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 186.38 kcal și 423.71 kcal, media fiind de 251.74 kcal. 

Cantitate de sare raportată la 100 de grame de quatro stagione variază între 0.65 grame – 4.07 grame. Cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de quatro stagione variază între 0.75 grame – 4.22 grame.

Atenție! La o porție de 770 grame, cantitatea de sare poate ajunge până la 31.34 grame și până la 32.49 grame de zahăr .

Mai mult, organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum maxim de 5 grame de sare pe zi și maxim 25 grame de zahăr pe zi pentru un adult .

Pizza cu 25 de aditivi

Numărul de aditivi alimentari variază între 9 – 25 , însă media numericului de aditivi alimentari ( E-uri ) este de 13

Aditivi frecvent întâlniți: iodat de potasiu , ferocianid de potasiu (E535) , acid citric (E330) , caragenan (E407a) , ascorbat de sodiu (E301) , nitrit de sodiu (E250) , acid lactic (E270) , sorbat de potasiu (E202) , eritrobat de sodiu (E316) , nitrat de potasiu (E252) , monostearat de sorbitan (E491) , trifosfati (E451) , difosfati (E450) , polifosfati (E452) , acid ascorbic (E300) , amidon modificat (E1422) , citrati de sodiu (E331) , monoglutamat de sodiu (E621) , ribonucleotide disodice (E635) , glicina si sarea sa de sodiu (E640) , acetati de sodiu (E262) , carmine (E120) , gluconat feros (E579) , lactat de sodiu (E325) , inozinat disodic (E631, guanilat disodic (E627) , glucono-delta-lactona (E575) , calciu disodic edta (E385) , extract de drojdie (E626) , lactat de potasiu (E325) , guma de carruba (E410) , guma xantan (E415) , sorbitoli (E420) , lauroil arginat de etil (E243) , dextroza , iodat de potasiu , maltodextrină , digliceride (E471)

Studiul a fost efectuat pe un număr de 28 preparate.


Comentarii Facebook