Rețetă de Silvoita de prune
Silvoita este un magiun de prune ardelenesc fara zahar extrem de gustos, numai bun pentru a fi consumat de cei care au probleme cu glicemia.
Silvoita se prepara din prune bine coapte care se desfac usor de pe sambure si sunt aromate.
Cum se prepară:
Prunele se aleg, se curata si se spala.
Dupa ce s-au scurs de apa intr-o sita mare se desfac de samburi.
Intr-o oala de inox cu fundul dublu am turnat otetul si apoi am pus prunele.
Am pus oala in cuptorul de la aragaz pe treapta cea mai de jos.
Atentie !!!! - Nu se mai amsteca deloc.
Am lasat prunele la cuptor timp de 3 ore la foc potrivit. Am oprit focul.
A doua zi am continuat operatiunea de preparare inca 3 ore.
Am spalat bine borcanele de 400 gr si le-am lasat la scurs. Capacele le-am sterilizat prin fierbere.
Am pus silvoita fierbinte in borcane si am lasato la dunst uscat invelita bine in paturi care sa pastreze caldura timp indelungat.
A iesit atat de buna ca ma mai asteapta inca 10 kg de prune pentru a fi tranformate in delicioasa silvoita!!!
Sursa: bucataras.ro
3 Comentarii
O duda , asta nu stiu ce reteta este dar autentic se lasa la foc PESTE 10 ore , cand e gata poti sa o pui pe gletiera si sa tragi glet pe perete . Presupun ca reteta de mai sus la final e moale si curge , original sta lingura in ea !
se numeste SZILVAIZ, si nu mai furati denumirile ba vlahilor...
E magiun Fasy, ca in pusta nu cresc prune decat dalea bune de tras pi *****