Miercuri 18 Decembrie

Rețetă de Silvoita de prune

 

Silvoita este un magiun de prune ardelenesc fara zahar extrem de gustos, numai bun pentru a fi consumat de cei care au probleme cu glicemia.

 

Silvoita se prepara din prune bine coapte care se desfac usor de pe sambure si sunt aromate.

 

Cum se prepară:

 

Prunele se aleg, se curata si se spala.

 

Dupa ce s-au scurs de apa intr-o sita mare se desfac de samburi.

 

Intr-o oala de inox cu fundul dublu am turnat otetul si apoi am pus prunele.

 

Am pus oala in cuptorul de la aragaz pe treapta cea mai de jos.

 

Atentie !!!! - Nu se mai amsteca deloc.

 

Am lasat prunele la cuptor timp de 3 ore la foc potrivit. Am oprit focul.

 

A doua zi am continuat operatiunea de preparare inca 3 ore.

 

Am spalat bine borcanele de 400 gr si le-am lasat la scurs. Capacele le-am sterilizat prin fierbere.

 

Am pus silvoita fierbinte in borcane si am lasato la dunst uscat invelita bine in paturi care sa pastreze caldura timp indelungat.

 

A iesit atat de buna ca ma mai asteapta inca 10 kg de prune pentru a fi tranformate in delicioasa silvoita!!!

 

Sursa: bucataras.ro

Comentarii Facebook