Ristretto, o cafea experimentală. Cum se prepară
Ristretto este de fapt o jumatate dintr-un espresso, denumită și ”short black” sau ”corto” in Italia.
Ristretto nu este o bautura traditionala sau oficiala si nu este recunoscuta in cartile barista, asa ca putem sa o consideram o cafea experimentala, conform kfea.ro.
Pentru acest tip de cafea ai nevoie de boabe proaspat prajite. Gustul va fi amărui și mai pronunțat, iar o cafea prajita mediu va avea tonuri mai dulci si mai florale in aroma.
Moduride peparare:
1. Modul cel mai simplu – rasnesti cafeaua ca de obicei si nu schimbi nimic nici la tampare, pornesti espressorul si il opresti la maxim 15 secunde dupa ce a inceput sa curga cafeaua in ceasca.
2. O cale mai buna – rasnesti cafeaua ca de obicei, dar tampezi mai tare decat normal, pornesti aparatul si il opresti dupa 20 de secunde.
3. Cea mai buna cale – rasnesti cafeaua mai fin, tampezi ca de obicei, pornesti aparatul si il opresti dupa 25 de secunde.
0 Comentarii