Sucul care dizolvă pietrele la rinichi. Studiile arată că acesta ajută la dizolvarea cristalelor și le elimină
Pietrele la rinichi reprezinta acumulari de săruri minerale la nivelul rinichilor. Ele se formează în general din cauza hidratării necorespunzătoare, dar pot apărea şi ca urmare a altor afecţiuni renale. Excesul de calciu, vitaminele D, C și lipsa vitaminelor A și B pot duce la formarea de calculi, iar asta înseamnă că trebuie să fim extrem de atenţi atunci când luăm medicamente sau suplimente fără a ne consulta cu un medic.
Potrivit cercetătorilor de la Mayo Clinic (Statele Unite), acidul citric, care se găseşte din abundenţă în limonadă ajută la dizolvarea cristalelor care se formează în rinichi. Sucul de lămâie este sucul care reușește să dizolve pietrele la rinichi și să le elimine.
Sucul care dizolvă pietrele la rinichi
Pentru pregătirea unui suc care dizolvă pietrele la rinichi este nevoie de 100 ml de suc proaspăt de lămâie. Se adaugă două linguri de apă și puțin zahăr. Soluția obținută se amestecă și se bea de două ori pe zi. Un alt suc care dizolvă și elimină pietrele la rinichi se poate realiza din suc de lămâie, oțet de mere și ulei de măsline.
Toate ingredientele se amestecă. Se adaugă doar 20 ml de suc de lămâie la 400 ml de apă. De asemenea, se mai adaugă și o lingură de oțet de mere înainte de a bea remediul. La fel de bune sunt și sucurilor de rodie și pepene verde. Specialiștii spun că acestea ajută la îndepărtarea pietrelor de la rinichi. Semințele de rodie pot fi considerate ca un remediu natural pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Pepenele verde are efect diuretic și este folosit ca remediu natural pentru îndepărtarea pietrelor la rinichi.
Ce să mânânci pentru a ameliora disconfortul
Pentru a scăpa de pietrele de la rinichi este foarte importantă cantitatea de apă consumată. Aceasta trebuie să fie cât mai curată și de înaltă calitate, cu conținut scăzut de minerale. Apa reduce concentrația de urină și ajută la curățarea rinichilor.
De asemenea, sunt recomandate supele ușoare și ciorbele slabe de carne sau vegetariene. Este deosebit de util să folosești ulei de floarea soarelui sau de măsline nerafinat pentru salate. Totodată, uleiul de cocos este extrem de recomandat. Medicii recomandă consumul mai multe fructe timp de o zi. Mai ales cele care au efect diuretic, precum pepene verde, pepene galben, strugurii, merele și perele. De menționat este faptul că trebuie evitate legumele bogate în acid oxalic. Hrișca, orzul perlat, fulgii de ovăz, meiul este satisfăcător, gustos și sănătos.
Mai mult decât atât, sucul de coacăze negre crește pH-ul și nivelul citratului care reprezintă mecanismul de protecție împotriva pietrelor la rinichi, ceea ce este extrem de bun pentru urolitiază. Pe lângă administrarea sucului care dizolvă pietrele la rinichi poți urma o dietă de două săptămâni cu castraveți. Aceasta poate avea un efect foarte bun și poate ajuta la îndepărtarea lor din organism într-un mod natural.
Sucul de lămâie, sucul care dizolvă pietrele la rinichi
Sucul de lămâie conține citrat, un compus care ajută la descompunerea depozitelor de calciu. Potrivit unui studiu realizat în 2019 s-a constatat că sucul de lămâie fără zahăr este un remediu eficient pentru calculii renali. Consumul a doar 4 pahare de suc de lămâie poate crește în mod eficient nivelurile de citrat. Achiziționarea lămâilor proaspete și stoarcerea lor acasă sunt cele mai simple modalități de a obține sucul care dizolvă pietrele la rinichi. Alternative bune includ pepene galben și suc de portocale, care ambele conțin niveluri ridicate de acid citric, scrie Antena 3.
Avertisment: În cazul în care aveți probleme cu pietrele la rinichi apelați la ajutorul unui specialist, nu luați suplimente alimentare fără a consulta un medic
0 Comentarii