Tu știi ce mănânci? Infocons avertizează: Burgeri cu până la 26 de aditivi alimentari, vânduți în cele mai cunoscute fast food-uri din România
Infocons a realizat recent un studiu despre calitatea și ingredientele folosite în burgerii vânduți în fast food-urile din România.
Astfel, folosindu-se de date existente de pe site-urile de unde consumatorii pot comanda online produsele situația aceștia burgeri de pui de la următoarele locații:
- PREMIER RESTAURANTS ROMANIA S.R.L. (MC DONALDS)
- REX CONCEPTS BK ROMANIA S.R.L. (BURGER KING)
- S.C. ALBINA RESTAURANTE S.R.L. (FRIDAY)
- S.C. ART BURGER S.R.L. ( HESBURGER)
- S.C. STRONG MND CORPORATION S.R.L. (SPARTAN)
- S.C. UNCLE JOHN FOOD S.R.L. (UNCLE JOHN)
- U.S. FOOD NETWORK S.A. (KFC)
Câți aditivi au fost găsiți în produse?
Potrivit experților, din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți toate produsele au în compoziție cel puțin 9 aditivi alimentari (E-uri) .
Numericul de aditivi alimentari variază între 9 – 26 și AICI puteți vedea câte E-uri conține fiecare produs analizat.
- 14.28 % din produse au în compoziție 26 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
- 14.28 % din produse au în compoziție 21 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
- 14.28 % din produse au în compoziție 18 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
- 14.28 % din produse au în compoziție 13 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
- 14.28 % din produse au în compoziție 11 E-uri (aditivi alimentari ) ;
- 14.28 % din produse au în compoziție 10 E-uri (aditivi alimentari ) ;
- 14.28 % din produse au în compoziție 9 E-uri (aditivi alimentari)
Care au fost aditivii cei mai frecvent întâlniți în produse?
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți frecvent în produsesituația se prezintă astfel :
- 85.71 % dintre produse au în componență E300 : acid ascorbic;
- 85.71 % dintre produse au în componență E415 : gumă xantan;
- 85.71 % dintre produse au în componență E202 : sorbat de potasiu;
- 71.43% dintre produse au în componență E450 : difosfati;
- 71.43% dintre produse au în componență E472e : esteri mono- şi diacetiltartici ai mono- şi digliceridelor cu acizi graşi;
- 71.43% dintre produse au în componență E331 : citrat de sodiu.
Cantitatea de zaharuri din glucide, raportată la 100g de produs este cuprinsă între 2g și 7.19g!
Pentru 100 de grame de produs valoarea energetică este cuprinsă între 174.7 kcal și 267 kcal, cantitatea carbohidrați variază între 18.15g și 31g, cantitatea de grăsimi variază între 2.78g și 16g și cantitatea de sare variază între 0.36g și 1.47g .
0 Comentarii