Vineri 22 Noiembrie

Tulpini noi COVID-19? OMS: "Ştim multe despre acest virus, dar nu ştim totul"


OMS a transmis că nu este exclusă apariţia unor noi variante COVID-19 deoarece încă nu se ştie totul despre virus. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, a transmis că varianta Omicron a virusului este cea mai recentă variantă îngrijorătoare, dar cel mai probabil nu va fi ultima despre care va vorbi OMS.

OMS: "ştim că va veni (o nouă variantă), dar sperăm că va dura ceva timp până atunci"

Următoarea ştim că va veni, dar sperăm că va dura ceva timp până atunci. Trebuie să ne asigurăm că, din nou, nu creştem doar acoperirea vaccinării, ci şi luăm măsuri pentru a reduce răspândirea”, a declarat Van Kerkhove.

În perioada 31 ianuarie – 6 ianuarie 2022, numărul de cazuri noi, la nivel global, a scăzut cu 17% faţă de numărul raportat în săptămâna precedentă. Cu toate acestea, OMS nu exclude faptul că o nouă variantă (mai mult sau mai puţin periculoasă) ar putea apărea. 

Responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove, a declarat că Omicronul nu va fi ultima tulpină despre care va vorbi Organizația Mondială a Sănătății (OMS). 

În timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmise în direct pe platformele de socializare ale OMS, responsabilul COVID-19 din cadrul structurii, Maria Van Kerkhove, a declarat că agenţia globală de sănătate urmăreşte patru versiuni diferite ale Omicron, oficialul OMS a avertizat că noile variante COVID-19 vor fi nişte „wild carduri”, conform unui articol Mediafax.

Ştim multe despre acest virus, dar nu ştim totul. Şi, sincer, variantele sunt nişte wild carduri pentru noi. Aşa că urmărim acest virus în timp real, pe măsură ce se modifică, pe măsură ce se schimbă… însă virusul are mult spaţiu de mişcare”, a spus responsabilul COVID-19 din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove, citată de Outlook India.

Au apărut ramificaţii mai periculoase ale variantei Omicron?

Pe data de26 noiembrie 2021, au fost identificate mai multe filiaţii îngrijorătoare ale variantei B.1.1.529 (Omicron): BA.1, BA.1.1, BA.2 şi BA.3, toate fiind monitorizate de OMS sub umbrela Omicron.

BA.2 este mai transmisibil decât BA.1, aşa că ne aşteptăm ca BA.2 să fie detectat în întreaga lume”, a adăugat reprezentanta OMS.

Raportul epidemiologic săptămânal al agenţiei de sănătate ONU arată că varianta Omicron este cea mai dominantă, această reprezintă aproximativ 97/ din toate cazurile de COVID-19 din lume.

Reprezentanta OMS, Maria Van Kerkhove, a explicat că „prevalenţa variantei Omicron a crescut la nivel global şi este acum detectată în aproape întreaga lume. Cu toate acestea, multe dintre ţările care au raportat o creştere timpurie a numărului de cazuri din cauza variantei Omicron, au raportat în ultima săptămână o scădere a numărului total de cazuri noi de la începutul lunii ianuarie 2022”.

Comentarii Facebook