ULEI DE MASLINE: Compoziție nutrițională
Uleiul de măsline trebuie să înlocuiască uleiul de bucătărie, pentru că este mult mai sănătos.
100 g de ulei de măsline conține:
acizi grași mono-nesaturați: 73 g
acizi grași poli-nesaturați: 10,5 g
acizi grași saturați: 13,8 g
acizi grași Omega 3: <1.5 g
acizi grași Omega 6: 0,2-21 g (13)
Nu conține carbohidrați, proteine sau colesterol.
Pe lângă conținutul de acizi grași, 100 g ulei de măsline mai conține:
vitamina E - 14,3 mg (93% din doza zilnică recomandată pentru adulti);
vitamina K – 60,2 µg (59% din doza zilnică recomandată pentru adulti);
vitamina B8 – 0,3 mg;
betaină – 0,1 mg;
calciu - 1 mg;
fier - 0,6 mg;
potasiu - 1 mg;
natriu (sodiu) - 2 mg; (11)
0 Comentarii