UMF Cluj a anunțat data admiterii pentru 2025 și schimbări IMPORTANTE. Vezi calendarul complet și NOILE criterii de admitere la UMF Cluj


UMF Cluj anunță data admiterii pentru 2025- 13 iulie 2025. Pentru facultățile cu mai puțin de 300 de credite admiterea nu se mai dă prin examen scris. Înscrierile încep în 23 iunie 2025


Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat data admiterii pentru 2025: 13 iulie 2025, examen scris pentru Medicină Generală, Medicină Dentară și Farmacie. La secțiile cu mai puțin de 300 de credite, în acest an admiterea se va face prin evaluarea performanțelor candidaților, și nu prin examen scris. 

Citește și 

UMF Cluj schimbă RADICAL admiterea 2025: Admitere la unele secții prin evaluarea performanțelor școlare, nu prin examen scris - Ştiri de Cluj


UMF Cluj anunță calendarul admiterii pentru anul universitar 2025-2026

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca a publicat calendarul concursului de admitere pentru anul universitar 2025-2026. Candidații care doresc să urmeze programele de studii Medicină, Medicină Dentară și Farmacie vor putea să se înscrie în perioada 23 iunie – 10 iulie 2025.

Iată etapele importante ale concursului de admitere pentru aceste programe:

  • 23 iunie – 10 iulie 2025: Înscrierea candidaților
  • 11 iulie 2025: Afișarea listelor cu candidații înscriși și repartizarea acestora pe săli
  • 13 iulie 2025: Examen scris de admitere
  • 13 iulie 2025: Contestații la întrebări în intervalul de două ore de la afișarea grilei corecte
  • 14 iulie 2025: Afișarea rezultatelor
  • 14 iulie 2025: Contestații la notă
  • 15 iulie 2025: Afișarea rezultatelor finale după contestații
  • 21 iulie – 1 august 2025: Confirmarea locurilor

Pentru programele de studii cu mai puțin de 300 de credite, precum Asistență medicală generală, Radiologie și Imagistică, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Tehnică dentară, Nutriție și Dietetică, și Cosmetică medicală, admiterea se va face pe baza performanțelor școlare. Candidații vor fi evaluați pe baza mediei notelor din cei patru ani de liceu și a notei finale de la examenul de bacalaureat. Nota finală de admitere va reprezenta media între notele obținute în cei 4 ani de liceu si nota finală de la examenul de bacalaureat.

Pentru aceste programe, calendarul este următorul:

  • 23 iunie – 10 iulie 2025: Înscrierea candidaților
  • 11 – 13 iulie 2025: Evaluarea dosarelor
  • 14 iulie 2025: Afișarea rezultatelor
  • 21 iulie – 1 august 2025: Confirmarea locurilor

Candidații sunt invitați să consulte site-ul oficial al UMF Cluj pentru detalii suplimentare și pentru a urmări orice modificări ale calendarului.

Redăm mai jos calendarul concursului de admitere la UMF Cluj în 2025

image.png


image.png

Condițiile și documentele necesare pentru înscriere

La concursul de admitere organizat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj – Napoca se pot înscrie :

(a) absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat în original sau adeverinţă de atestare a susţinerii şi promovării examenului de bacalaureat.

(b) cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, precum și cetățenii britanici și membrii familiilor acestora, în aceleaşi condiţii prevăzute de lege pentru cetăţenii români, inclusiv în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare.

Înscrierea la concursul de admitere se face personal, pe baza cărții de identitate/pașaportului și a celorlalte documente prevăzute în regulamentul propriu de admitere. Înscrierea la concursul de admitere se poate face, în numele candidatului, și de către o altă persoană pe bază de procură.

La momentul înscrierii, candidații:

  • Vor obține viza pe adeverința medicală din dosar
  • Vor plăti taxa de înscriere
  • Vor putea opta pentru cazarea lor și a însoțitorilor pe perioada admiterii, contra cost
  • Vor depune dosarul de înscriere
  • Înscrierea candidaţilor şi vizita medicală obligatorie vor fi asigurate de către Biroul de înscrieri, care funcţionează în perioadele stabilite.

Concursul de admitere, prin probă scrisă se susţine în limba română.

Dosarul de înscriere

La înscrierea la concurs, candidații completează un formular de înscriere. La formularul de înscriere se anexează următoarele acte:

(a) Formular de acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal completat în momentul înscrierii.

(b) Diplomă de bacalaureat;
Candidaţii, care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie a anului curent, pot prezenta la înscriere, în locul diplomei de bacalaureat, adeverinţa eliberată de liceu, în care se menţionează media generală de bacalaureat, mediile obținute în anii de studii, termenul de valabilitate şi faptul că diploma de bacalaureat nu a fost eliberată.

(c) Diploma echivalentă cu cea de bacalaureat (în cazul absolvenţilor de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în afara României).

(d) Foaie matricolă

(e) Carte de identitate și Certificatul de naştere în copie simplă, certificată conform cu originalul de către persoana care preia dosarul de înscriere, cu condiția ca certificatul de naștere în original să fie asupra candidatului în momentul înscrierii.

(f) Adeverinţă medicală, eliberată de către medicul de familie de care aparţin, din care să rezulte că sunt apţi din punct de vedere medical pentru a urma programul de studii dorit. În adeverință se vor menționa bolile cronice de care suferă candidatul.

  • candidaţii cu afecţiuni cronice prezintă adeverinţe medicale suplimentare, vizate de un medic de specialitate din Centrul universitar Cluj-Napoca (nu din județul de domiciliu) în care se menţionează, în mod expres, gradul deficienţelor, conform criteriilor medicale de orientare şcolară şi profesională din Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 427/1979. Se va menționa explicit dacă poate urma studii medicale la Universitea de Medicină și Farmacie ” Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
  • candidații vor depune la dosarul de înscriere pe lângă adeverințele medicale și formularul A5, care poate fi descărcat aici: Fișă de examinare medicală – formular A5 
  • în situaţii deosebite, pentru precizare de diagnostic, candidaţii sunt îndrumaţi într-o clinică universitară de profil din Cluj-Napoca. Nedeclararea afecţiunilor atrage după sine consecinţele instituţionale în vigoare.
  • documentele medicale sunt vizate, înainte de înscrierea la concurs, la Cabinetul medical, care funcţionează în locatia stabilită pentru organizarea înscrierilor.

Pentru a doua sesiune (septembrie), adeverinţa medicală este vizată, înainte de înscrierea la concurs, la cabinetul medical al universităţii.

(g) Adeverinţă din care să rezulte calitatea de student (pentru studenţii care urmează o a doua specializare).

(h) Diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta pentru absolvenții instituțiilor de învăţământ superior care doresc să urmeze o a doua specializare.

(i) Patru fotografii dimensiunea 3/4 cm, pentru candidații care susțin concursul de admitere prin probă scrisă.

(j) Un dosar plic.

(k) Dovada plății taxei de înscriere (chitanța).

(l) Acte doveditoare pentru acei candidaţi, care pot beneficia şi solicită scutirea de taxă de înscriere:

  • copii după certificatele de deces ale părinţilor, în cazul candidaților orfani de unul sau ambii părinţi (cu vârstă până la 26 ani), certificate conform cu originalul de către persoana care preia solicitarea, cu condiția ca documentele în original să fie asupra candidatului în momentul solicitării. În caz contrar, se vor depune copii legalizate;
  • adeverinţă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau de plasament familial;
  • copie după certificatul de deces al părintelui și copia certificatului de „Erou martir al Revoluţiei”, certificată conform cu originalul de către persoana care preia solicitarea, cu condiția ca documentul în original să fie asupra candidatului în momentul solicitării. În caz contrar, copia trebuie să fie legalizată;
  • adeverinţe pentru copiii personalului didactic și didactic auxiliar aflat în activitate, conform legii;
  • adeverinţe pentru copiii angajaţilor UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca;
  • adeverințe/acte doveditoare pentru copiii personalului didactic și didactic auxiliar pensionat din sistemul de învățământ;
  • acte doveditoare privind situația copiilor orfani de unul sau ambii părinți care au activat în sistemul de învățământ;
  • acte doveditoare privind familiile monoparentale;

Pentru toţi candidaţii înscrişi, Biroul de înscrieri eliberează o Legitimaţie de concurs. Pe durata concursului, candidaţii au obligaţia de a avea asupra lor cartea de identitate / paşaportul şi legitimaţia de concurs.

Universitatea alocă 25 locuri bugetate, în cadrul cifrei de școlarizare aprobate, la programele de studii universitare de licență, absolvenților cu diplomă de bacalaureat proveniți din rândul:

  1. minorităților naționale, pentru programele de studii care nu există în învățământul superior de stat în limba minorității respective;
  2. sistemului de protecție socială;
  3. persoanelor cu dizabilități, conform criteriilor medicale de orientare şcolară şi profesională din Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 427/1979.

În cazul în care locurile nu se ocupă, aceste locuri se redistribuie către ceilalţi candidaţi.

Candidaţii rromi vor prezenta o cerere însoțită de recomandarea din partea unei organizaţii legal constituite a rromilor şi certificată de către secretarul şef al universităţii, în care vor menţiona opţiunea de înscriere la concursul de admitere pe locurile alocate acestei categorii. În recomandare se menţionează în mod expres apartenența candidatului la etnia rromă.

Locurile pentru candidaţii din mediul rural finanţate de la bugetul de stat sunt dedicate absolvenţilor cu diplomă de bacalaureat proveniţi de la licee situate în mediul rural. Lista liceelor  din mediul rural poate fi accesată la adresa web: https://www.edu.ro/studii-licenta/.

Candidaţii pentru locurile destinate beneficiarilor de protecție socială, conform Legii nr. 272/2004 republicată, vor adăuga, în plus față de documentele necesare completării dosarului de înscriere, acte doveditoare privind încadrarea lor în acestă categorie (adeverinţă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau de plasament familial).

Candidaţii pentru locurile destinate persoanelor cu dizabilități vor adăuga, în plus față de documentele necesare completării dosarului de înscriere, acte doveditoare privind încadrarea lor în acestă categorie.

La înscriere, candidaţii pot opta, pentru maxim trei programe de studii, o opțiune principală și două opțiuni secundare.

De exemplu: Optiunea principală – Medicină buget/taxă, Optiunile secundare – 1. Medicină dentară buget/taxă și 2. Farmacie buget/taxă).

Optiunea principală 1. Asistenţă medicală generală buget/taxă, Optiunile secundare 2. Radiologie şi Imagistică buget/taxă și 3. Tehnică dentară buget/taxă).

După încheierea perioadei de înscriere opțiunile, ordinea acestora, precum și alte informații din fișa de înscriere nu pot fi modificate.

Programul de studii Asistenţă medicală generală (Baia Mare), nu intră în sistemul de opțiuni.

Pentru candidații care au obținut diploma de bacalaureat în afara României, echivalarea acesteia se face accesând: https://cnred.edu.ro/studii-preuniversitare/.

 


image.png

Comentarii Facebook