Un alt VIRUS amenință România. A fost deja descoperit în 36 de județe
România înregistrează, la acest moment, 438 de focare active de pestă porcină africană (PPA) în 36 de judeţe, din care şapte în exploataţii comerciale şi şase focare în exploataţii comerciale de tip A.
Potrivit datelor anunţate, vineri, de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), numărul focarelor active este în creştere faţă de raportarea autorităţii din 16 decembrie, când au fost consemnate 409 de focare.
Cele mai multe focare sunt în judeţele Gorj - 66, Arad - 43, Cluj - 28, Sălaj - 25, câte 23 în Bihor şi Ilfov, câte 22 în Alba şi Sibiu.
În intervalul 11 februarie 2021 - 17 februarie 2021, au fost înregistrate 35 de focare noi de pestă porcină africană.
Potrivit sursei citate, de la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 4.971 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.
În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţ se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor, scrie dcmedical.ro.
6 Comentarii
de la bors incolo nu trece virusul ssta...ce sa faca nemtii cu porcii lor umflati chimic daca nu sa ii exporte in romania. porcii romanesti trebuie lichidati
Trebuie facut referendum si iesit rapid afara din UE cat mai avem timp!!!!!
O boala extrem de periculoasa care nu imbolnaveste porcii din fostul RDG care umplu supermarketurile in timp ce porcii romani trebuie sacrificati pe capete ca-s bolnavi.
O afecțiune cel puțin suspectă și care nu se transmite de la porc la om. Interesant e timingul cu directivele peneleprelor de a interzice gospodarilor să crească max. cinci porci. Ideea e să cumpărăm porc străin din supermarket. Gustă ca talpa și ne îmbolnăvește. Rezistați criminalii ăștia!
@ : poti creste si 50 dar iti faci srl si platesti taxe...asa multi cresc cate 30-40 de porci si ii cand la mica intelegere. pt consum propriu e arhi suficient 5 porci la o gospodarie.
Si uite asa ne facem vegetarieni