Duminica 8 Septembrie

Vreme caniculară! Neurochirurgul Vlad Ciurea explică la ce temperatură funcționează corect creierul: ,,populația din România suferă foarte mult”


Astăzi, 11 iulie, ANM a emis cod roșu și portocaliu de caniculă, în toată țara. 

Aproape jumătate din România se află sub cod roșu iar în weekend se pare că temperaturile extreme vor persista.

În acest context, neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat care este temperatura optimă pentru creierul nostru. Dacă aceasta este depășită, organismul are foarte mult de suferit spune medicul.

”Se consideră că noi funcționăm la nivel temperat. Deci temperatura pe care o avem, fiziologică, în mediu, în România, la care putem funcționa perfect, este acest interval de 22...24 de grade. Acolo putem funcționa în condiții bune.

La peste 30 de grade, toată populația din România suferă foarte mult, pentru că părțile cerebrale nu mai funcționează bine.

Nu putem compara populația României cu populația din Golf, de exemplu, sau din țările arabe care reacționează mult mai bine”, a explicat Vlad Ciurea la Antena3.ro.

În această perioadă medicul recomandă multe lichide dar și o alimentație bazată pe produse vegetale.

”Trebuie să mâncăm foarte ușor, fructe, fructe, cât mai multe fructe. Aici este cheia. Nu putem să mâncăm carne grea. Chiar dacă ne face plăcere acel miros de mici, îi lăsăm pentru mai târziu. Trebuie să mâncăm foarte ușor. Lichide multe și fructe ca să ne ținem și creierul în activitate și întreg organismul să poată funcționa”, a adăugat dr. Vlad Ciurea. 


Comentarii Facebook