Vineri 27 Septembrie

12 oameni au fost salvați de pe munte în ultimele 24 de ore. Cele mai multe apeluri de urgență au venit din Cluj


În ultimele 24 de ore, 12 de persoane au beneficiat de intervenția salvamontiștilor, iar cele mai multe apeluri prin care se solicita intervenția de urgență au venit din Cluj.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 11 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:

  • 4 apeluri pentru Salvamont Cluj,
  • 3 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov,
  • 1 apel pentru Salvamont Bihor,
  • 1 apel pentru Salvamont Suceava,
  • 1 apel pentru Salvamont Zărnești,
  • 1 apel pentru Județul Alba.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 12 persoane. Dintre acestea, 4 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. S-au primit și 19 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

Vă dorim o zi frumoasă pe cărări de munte!”, a transmis Dispeceratul Național Salvamont, într-o postare pe Facebook.

Totodată, în luna august, din numărul total de intervenții, 442 de intervenții au avut loc în zona montană – fiind salvate 669 de persoane, 79 de persoane s-au prezentat și au beneficiat de prim ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont, iar 8 intervenții au avut loc în afara zonei montane, în locuri greu accesibile, acțiuni la care salvamontiștii au fost solicitați să intervină cu mijloacele și tehnicile lor specifice pentru soluționarea cazurilor.

Din numărul total de intervenții în 9 situații s-au folosit drone de căutare-salvare , în șase intervenții,  câini de căutare Salvamont, și intr-o intervenție scafandri salvamont.

Comentarii Facebook