Duminica 22 Decembrie

3 mituri despre electrocasnice despre care credem cu toții că sunt adevărate



La un moment dat în viața noastră, fiecare dintre noi își dă seama că am urmat sfaturi proaste. În unele cazuri, este doar o practică inofensivă, stupidă, cum ar fi adăugarea de sare în apă pentru a o face să fiarbă mai repede. În alte cazuri, miturile despre aparatele electrocasnice pot provoca uzura prematură a unora dintre cele mai scumpe componente din casa dvs. 


Suntem aici pentru a stabili care e adevărul cu privire la principalele mituri despre aparatele dvs. de uz casnic. Să începem!


Trebuie să vă clătiți vasele înainte de a le pune în mașina de spălat vase


S-ar putea să fie o surpriză pentru dvs. dar clătirea vaselor înainte de a le introduce în mașina de spălat vase nu le ajută deloc. În unele cazuri, de fapt, acest lucru va rezulta în vase mai puțin curate.


Majoritatea detergenților pentru mașini de spălat vase sunt, de fapt, proiectați să se „agațe” de particulele alimentare. Fără ceva de care să se agațe, detergentul nu va funcționa la fel de bine și va avea ca rezultat vase mai puțin curate. În plus, majoritatea mașinilor de spălat vase mai noi au senzori care detectează cantitatea de murdărie din apă. Dacă nu detectează murdărie, ciclul nu va dura atât de mult, iar vasele nu vor ieși la fel de curate. Mașinile sunt, de fapt, concepute pentru a funcționa cu vase care nu sunt clătite.


Împreună cu vasele mai puțin curate, irosiți apă. Un studiu recent realizat de Consumer Reports a demonstrat că pre-clătirea vaselor duce la risipirea a 22,7K de litri de apă pe an. Producătorii de mașini de spălat vase vă recomandă să îndepărtați alimentele în exces și să puneți vasele direct în mașina de spălat vase.


Cuptoarele cu microunde emit radiații care pot dăuna sănătății


Aceasta este una din cele mai comune concepții greșite, pe lângă mitul că telefoanele mobile cauzează cancer la creier. 


Microundele sunt numite după tipul de radiație pe care îl folosesc pentru a vă găti mâncarea. Termenul de „radiație” se referă la transmiterea sau emisia de energie sub formă de unde sau particule. Căldura este o formă de radiație, la fel și lumina. Așa este, toată lumina este, de fapt, radiație. La fel și undele produse de rețelele dvs. WiFi, radioul pe care îl ascultați în mașină și alte lucruri obișnuite, cum ar fi razele X și paturile de bronzat. Radiațiile sunt peste tot în jurul nostru.


Ați auzit de defecte congenitale și mutații cauzate de radiații. Deci, de ce ne dăunează unele radiații și altele nu? Există două tipuri de radiații: ionizante și neionizante.


Radiațiile ionizante au capacitatea de a excita electronii și de a îi determina să se detașeze de un atom. Acest tip de radiație există în razele X, razele Gamma și razele UV de la soare. Acest tip de radiații poate provoca arsuri și, cu o expunere suficientă, poate deteriora ADN-ul. Din fericire, cuptoarele cu microunde folosesc radiații neionizante care determină deplasarea moleculelor, dar nu au suficientă energie pentru a deplasa electronii. Prin urmare, nu vă poate modifica ADN-ul și nu va provoca mutații.


Atâta timp cât nu vă modificați cuptorul cu microunde pentru a funcționa fără ușa închisă și nu vă băgați capul în interior, vă puteți bucura de metoda convenabilă de încălzire pentru tot restul vieții.


Gătitul cu cuptorul electric este scump


Nu lăsați acele elemente strălucitoare să vă păcălească. Un cuptor electric folosește electricitatea pentru a crea căldura în interior, dar costurile reale vă vor surprinde. Dacă credeți că, pentru a pregăti o simplă friptură de vită la cuptor, un cuptor electric vă va costa o grămadă de bani, vă înșelați. Acest lucru este fals, în special în cazul cuptoarelor moderne care au ventilatoare de circulație și izolație de înaltă tehnologie.


Când vine vorba de utilizarea energiei, dispozitivul care folosește cea mai multă energie electrică în casă este frigiderul. Frigiderul dvs. reprezintă, de obicei, 30% din consumul total de energie într-o casă. Al doilea loc aparține televizorului dvs., iar mașina de spălat este pe locul al treilea. Într-o gospodărie obișnuită, cuptorul dvs. electric reprezintă aproximativ 8,3% din totalul facturii de energie electrică.


Dacă credeți că sunt mulți bani, atunci aruncați o privire la unii dintre ceilalți utilizatori de energie din casa dvs., cum ar fi computerele desktop și chiar laptopul, în special cele mai vechi.


Comentarii Facebook