5.000 de figurine de ceramica, expuse pe pietonala de pe Eroilor, intr-o actiune umanitara - FOTO
5.000 de figurine de ceramica vor fi expuse in Piata Unirii, intr-o manifestare care se doreste a fi o modalitate de strangere de fonduri pentru copiii cu dizabilitati de la Gradinita Malteza.
Expozitia cu scop caritabil pe pietonala de pe Bulevardul Eroilor in perioada 12-18 aprilie.
"'Corul inocentilor' este o rostire muta, un cantec dedicat copiilor cu dizabilitati. 'Coristii' vor fi prezenti la Cluj in perioada 12-18 aprilie. 5000 de figurine miniaturale din ceramica, unicate si lucrate manual vor impanzi strada Eroilor. Inocentii vor 'canta' pentru copiii bolnavi ai orasului. Expozitia este realizata de artistul plastic Andrei Pandea-Antonescu si organizata de Teraplast si Ambient, in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca si Serviciul de Ajutor Maltez in Romania. Scopul expozitiei este de a strange fonduri pentru copiii cu dizabilitati de la Gradinita speciala Malteza", a precizat Izabella Bajko, director Relatii Publice, Serviciul de Ajutor Maltez in Romania.
Expozitia a fost inaugurata la Bistrita si se afla la cea de-a 3-a editie. "Coristii au sosit de la Sibiu si se indreapta spre Germania. Ei s-au oprit la Cluj pentru a atrage atentia orasului ca are copii care au nevoie de ajutorul lui. Fiecare strigat mut este un strigat de ajutor pentru copiii cu dizabilitati", a mai spus Izabella Bajko.
Clujenii care vor admira expozitia in perioada 12-18 aprilie, intre orele 8.00 - 20.00, vor putea face donatii in cutiile amplasate langa expozitie. Banii vor fi folositi pentru terapia copiilor cu dizabilitati de la Gradinita speciala Malteza.
Cei 23 de copii ai Gradinitei speciale Malteze sufera de dizabilitati neuromotorii severe si au nevoie de terapie pentru o sansa la o viata decenta. Ei provin din familii modeste sau din centre de plasament si fara ajutor financiar nu ar putea beneficia de terapia care le-ar schimba viata.
"Asigurand terapia copiilor, asiguram propriu-zis dreptul la o viata decenta, dreptul la copilarie. impreuna cu terapeutii centrului, care au devenit o a doua familie pentru copii, acestia invata sa manance, sa vorbeasca, sa mearga, sa se joace. Este practic ceea ce invata fiecare copil in familie, doar ca in cazul copiilor cu dizabilitati este nevoie de ceva mai mult decat iubirea si protectia parintilor, este nevoie si de interventie de specialitate. Noi, clujenii, implicandu-ne in comunitate, dovedim ca suntem sensibili la nevoile acestor copii", a declarat si Mirela Codreanu, director Gradinita speciala Malteza.
"Sustinem o actiune care imbina in mod placut simtul artistic cu cel umanitar. Ambient se implica in mod constant in viata comunitatilor din care face parte, punand accent pe responsabilitatea si cooperarea sociala", a declarat si Ioan Ciolan, director Ambient SA.
Serviciul de Ajutor Maltez in Romania este o organizatie nonprofit din domeniul social, cu sediul la Cluj Napoca si 23 de filiale si sucursale in tara. Din 1991 a dezvoltat o retea de servicii sociale pentru copii, varstnici si persoane cu dizabilitati, deruland peste 100 de programe sociale permanente cu ajutorul a peste 1500 de voluntari, dintre care 500 tineri.
Citeste si...
0 Comentarii