60 de polițiști din Cluj, cercetați pentru că au furat cu NERUȘINARE banii de pe voucherele de vacanță
60 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj sunt cercetați pentru că au falsificat și înșelat bugetul de stat cu voucherele de vacanță.
Inspectoratul de Poliție Județean Cluj are calitatea de persoană vătămată în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care ”vizează infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu privire la decontul unor servicii turistice acordate cadrelor Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, conform prevederilor OUG 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene”.
Sunt cercetate 60 de persoane din cadrul Inspectoratului.
Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj acordă sprijin anchetei demarate de către unitatea de parchet, în vederea clarificării situației de fapt și deservirii intereselor justiției.
Polițiștii prinși cu mâța-n sac au operat după o schemă folosită și în alte județe de bugetarii care au primit voucher de vacanță. Au apelat la diverse persoane care dețin hoteluri și și-au vândut practic tichetele de vacanță cu 60 - 70% din valoarea lor.
Cel care le-a cumpărat a falsificat actele de cazare și au decontat voucherele ca și când ar fi fost folosite.
Cei din Cluj au apelat la hoteluri din Florești, Huedin și Baciu, pentru a-și vinde voucherele.
17 Comentarii
Nu înțeleg unde e furtul? Ei aveau vouchere pe care le foloseau în interesul lor. Deci banii de pe acele vouchere erau ale polițiștilor. Sa înțeleg ca dacă eu îmi dau voucherul emis de angajatorul meu, unei alte persoane care îmi da niște bani, eu îmi fur singur căciulă?
lasand la o parte subiectul stirii, e de observat in ce mod securistic scriu terminatii astia stirile. " cu NERUSINARE", "au furat din bugetul de stat" si alte asemea exprimari. hai jet bai, asta nu e redactie de stiri, e 2 si un sfert.
@sanchi:
Nu înțelegi tu, e scris in limba romana.
GUNOAIE !!
Asa a fost făcută legea pentru uni sa îi determine sa facă asa. La alte instituții iau virat banii pe card, nu era nevoie sa achiți din buzunaru propriu și sa aștepți jumătate de an ca îi fie decontati
@Ada: ce zici tu acolo nu justifica ve au ffacut!
Problema e ca nu au ajuns banii în buzunarul patronilor de hoteluri și au ajuns în buzunarul angajaților, banii ori cum erau dați de la buget
@Exe: problema e ca astia care cica ar trebui sa qplice legea si sa se asigure ca nu se savarsesc fapte penale, le comit tocmai ei!!!! daca banii aia se dau doar in anumite conditii, si cu un anumit scop, normal ca e problema daca se intampla altfel!!!
Vina o au SRL-urile care au făcut falsuri, agențiile combinate cu de obicei și in ultimul caz și aceștia sunt complici.Eu, daca-l ajut pe unul ce are vacanța cumpărată in Italia și nu mai merge, îl iau cu 50% din preț, cu ce am gresit. Dacă-i dreptul lor la acele vouchere, sa le piardă?
Mai bine verificați pensiunile sau hotelurile din provincie,… Citeste mai departe
Corectez
Si dupa ies in strada pentru mariri. Imi este scarba.
@Ahajaja: Nu este furt !!!
@Ilie: e inselaciune si fals
cum au furat?
au decontat bonurile, unde e furtul?
@bula: hai ca ti zic eu cum s a intamplat , astia aveau dreptu ca dupa ce mergeau in concedii pe baza facturii de la locul de cazare sa primeaaca o anumita suma de bani , parca echivalentu la salariu minim de acu cativa ani. 1000 si ceva de lei. Insaaaa multi au obtinut contracost facturi prin care sustineau ca au fost in concediu,… Citeste mai departe
@bula: sunt mqi multe articole in cade e mai detaliata infractiunea savarsita