Duminica 8 Septembrie

A blocat nu unul, ci două locuri pentru persoane cu handicap la un hipermarket din Cluj-Napoca FOTO


Un șofer a parcat mașina sa pe două locuri destinate persoanelor cu dizabilități în parcarea hipermarketului Carrefour (fostul Cora) din Cluj-Napoca. Situația ne-a fost semnalată de către o persoană cu handicap atestat, și a avut loc în această după-amiază, o zi de vineri, când parcarea centrului comercial era aglomerată.

Șoferul în cauză a ales să ignore complet semnalizarea și marcajele clare care indicau locurile rezervate pentru persoanele cu dizabilități, ocupând nu unul, ci două astfel de spații. Fotografiile realizate au surprins mașina parcată neregulamentar, blocând accesul pentru cei care chiar au nevoie de aceste locuri speciale (a se vedea mașina albă care avea persoana cu handicap, care a parcat cum a putut)

Locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități sunt esențiale pentru asigurarea accesului facil și sigur al acestora la diverse facilități. Ocuparea abuzivă a acestor locuri nu este doar o încălcare a legii, ci și un act de lipsă de respect față de cei care se bazează pe aceste spații pentru a-și desfășura activitățile zilnice.

Conform legislației din România, parcarea necorespunzătoare pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități se sancționează cu amenzi considerabile Totuși, educația și conștientizarea publicului cu privire la importanța respectării acestor reguli rămân esențiale pentru prevenirea unor astfel de incidente.

handicap1.jpg

handicap2.jpg

Comentarii Facebook