A fost semnat contractul pentru furnizarea celor 34 de microbuze electrice pentru elevii clujeni din mediul rural. Care este termenul de livrare


A fost semnat contractul care are ca obiectiv furnizarea unui număr de 34 de microbuze electrice pentru elevii clujeni.

Investiția face parte din cadrul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, potrivit Consiliului Județean Cluj. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este un pas extrem de important pe care l-am parcurs în vederea facilitării accesului tinerilor la educație. Asigurăm, astfel, condiții de transport moderne elevilor clujeni și contribuim, în acest fel, la reducerea absenteismului și a abandondului școlar. În completarea acestor 34, mai avem în derulare un proiect, finanțat prin fonduri guvernamentale nerambursabile, gestionate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu, prin intermediul căruia vor ajunge în județ alte 25 de microbuze. În total, 59 de unități administrativ-teritoriale vor fi dotate, prin grija Consiliului Județean, cu noi mijloace de transport școlar.”

Cele 34 de microbuze sunt electrice și prietenoase cu mediul și au o capacitate de 16+1 locuri, dintre care unul pentru persoane cu dizabilități. Acestea sunt dotate cu facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă și beneficiază, printre altele, de tehnologii de siguranță modernă care oferă asistență șoferului pentru evitarea unor situații care pot conduce la accidente rutiere, mai menționează sursa citată anterior. 

Valoarea contractului este de 28.900.000, plus TVA, termenul de livrare fiind de opt luni.


Comentarii Facebook