A îmbrățișat cariera militară la doar 14 ani! Povestea Ilincăi, clujeanca care a intrat prima la Academia Forțelor Aeriene


Ilinca, o superbă tânără din Câmpia Turzii a reușit o performanță remarcabilă! Clujeanca a intrat prima la Academia Forțelor Aeriene din Brașov, la specialitatea militară Război electronic în comunicații, în sesiunea de admitere din această vară.

Viața Ilincăi Bozdog a fost mereu legată de uniforma de militar. Încă din copilărie vizita Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii în fiecare an, cu ocazia Zilei Aviației. Aici s-a îndrăgostit Ilinca de zbor, fiind încurajată întru totul și de părinții ei.

„Visul meu a fost mereu o carieră în Forțele Aeriene. Încă de când eram foarte mică obișnuiam să merg anual de Ziua Aviației la Baza 71 Aeriană cu părinții mei, astfel că am ajuns să îmi spun mereu „vreau și eu să fiu una dintre ei”.  Această reușită se datorează atât părinților mei, care m-au îndrumat spre această carieră și care m-au susținut mereu..”,  a explicat Ilinca, potrivit refleqtmedia.ro.

Tânăra a fost convinsă că vrea să urmeze această frumoasă meserie, astfel, încă de la vârsta de 14 ani s-a hotărât să îmbrățișeze cariera militară. Adolescenta s-a înscris atunci la  Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazu” din Alba Iulia, trecând prin 4 ani de pregătire serioasă.

,,(n.red dar se datorează și) Studiului continuu de-a lungul celor patru ani, dar mai ales colegiului care a fost ca o primă „poartă” ce s-a deschis spre împlinirea visurilor mele Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” este locul unde bazele lumii militare mi-au fost prezentate, unde am devenit un om matur și pregătit pentru provocările vieții. Sunt foarte bucuroasă că îmi voi continua studiile la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din  Brașov și că voi face parte din lumea la care am visat atât de mult”, a completat absolventa Ilinca Bozdog.

Comentarii Facebook