Duminica 8 Septembrie

A intrat printre două mașini pe contrasens! E doar un șofer inconștient sau și intersecția favorizează erorile în Piața Lucian Blaga din Cluj? VIDEO


O filmare din Piața Lucian Blaga din Cluj-Napoca a stârnit reacțiile de mirare ale șoferilor clujeni.  O mașină Skoda argintie care venea dinspre Primărie a intrat pe contrasens in fața Bibliotecii Centrale Universitare. 

Parcă fără să vadă pe unde merge, șoferul a pătruns fără vreo ezitare printre două mașini care mergeau în sens opus și care în acel moment erau oprite la semafor.

Cu siguranță nu a ajuns departe , pentru ca ambele străzi aflate în continuare  (strada Clinicilor și Victor Babeș) au sens unic în sens opus.

Șoferii care au văzut postarea au reacționat pe bună dreptate critic la adresa acestui participant la trafic . ”Care i-ați dat, mă, permisul la ăsta ?” a scris șoferul care a postat filmarea. ”Trebuie trimisa filmarea la politie. Sunt camere in zona . Ramane pieton garantat” a scris un alt clujean.

Nu scuzăm în vreun fel stilul de conducere al șoferului din Skoda și nici nu punem la îndoială faptul că este interzis să circuli pe contrasens și că există indicatoare de obligativitate la dreapta (spre aleea ce duce la parcarea supraterană).

Totuși, cei care au condus de la Primărie către Parcarea supraterană pot constata cu ușurință câteva lucruri care credem că pot conduce un șofer care nu știe zona la ideea că aleea de acces spre parcare ar putea fi o pistă de biciclete și nu poate intra pe acolo , ci pe ”următoarea” la dreapta :

  • aleea spre parcare este foarte strâmtă la intrare (din cauza unui refugiu cu semafor), virajul la dreapta este și el brusc (90 grade), ceea ce te poate duce cu gândul la faptul că ar putea fi o pistă de biciclete (în zonă sunt piste de biciclete pe toate părțile)
  • virajul începe pe o trecere de pietoni și continuă pe a doua trecere de pietoni

Având în zonă un trotuar foarte generos ne întrebăm dacă nu ar fi fost mai bine ca aleea spre parcare să fi fost făcută mai lată și virajul să nu fie atât de brusc.

Vă prezentăm mai jos o poză cu intersecția respectivă 

parcare motilor.JPG


Comentarii Facebook