Vineri 22 Noiembrie

A mers pe coardă în Salina Turda, la 100 de metri în subteran! Acrobații de excepție în documentarul ”TRANSYLVANIA DRAGON”

 

Un acrobat curajos este eroul unui documentar ce promovează Transilvania. Flaviu Cernescu a mers pe coardă în Salina Turda, la 100 de metri adâncime.

 

Acrobatul a mers 25 de metri pe un cablu legat între două parți ale balconului de la Mina Terezia, la o înălțime de 80 de metri.

 

Linia de traversare de la Salina Turda am reuşit să o trec încetul cu încetul, practicând, în ani, diverse sporturi, dar şi pe acesta, slackline. Nu este un secret pe care să îl am ascuns acasă, este insistenţă, 1% inspiraţie, 99% transpiraţie. Această traversare a fost de dificultate medie pentru mine. Eram concentrat, mi-am ales un punct fix, mi-am controlat respiraţia şi emoţiile. E ca la un examen, dacă ţi-ai învăţat lecţia, chiar dacă ai emoţii, mergi înainte, reflexele tale trebuie să intre. Partea vizuală e foarte important, din ea rezultă postura, echilibrul”, a povestit Flaviu Cernescu. 

 

Flaviu Cernescu a filmat marți, 2 decembrie, la documentarul ce va fi lansat în primăvara anului 2015. Artistul acrobat este din judeţul Caraş-Severin şi lucrează ca inginer programator. ”Pasiunea a venit pur şi simplu în mine, nu am căutat o justificare. Am preferat să traversez desculţ pe chingă, deoarece este un contact mai direct, mai intim cu chinga. Simt aşa mai bine chinga”, a mai explicat Flaviu.

 

 

Pentru documentarul ”TRANSYLVANIA DRAGON” au fost 17 zile de filmări intensive în cele mai frumoase și renumite locuri din regiunile istorice Transilvania și Banat, o călătorie intensă, care a atras mii de oameni la demonstrațiile extreme de slackline ale ”Balaurului” Flaviu Cernescu.

 

”Transylvania Dragon” îi poartă pe privitori în cele mai speciale locații din Transilvania și Banat, din Timișoara – orașul de suflet al lui Flaviu Cernescu, Reșița – locația în care “dragonul” a stabilit un nou record național de slackline, cascada Bigăr - una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, prima cale ferată din România Anina – Oravița, orașul de suflet al împărătesei austriece Sissi – Băile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei – Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia – Alba Carolina, unul dintre simbolurile naționale aflate în patrimoniul UNESCO - Mocãniţa din Vişeul de Sus, locul unde se nasc povești și legende – Cascada Cailor, Salina Turda – oaza de liniște și sănătate aflată sub pământ, care atrage mii de turiști, una dintre cele mai frumoase șosele din lume – Transfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maximă importanță pentru ardeleni și bănățeni. 

 

 

Prima oprire a fost Timișoara, devenită astfel kilometrul 0 al filmărilor care s-au desfășurat, ulterior, în 14 locații celebre din zona de vest a țării. Reșița – locul în care sportivul a reușit să stabilească un nou record național, mergând pe un slackline de 45 de metri, la 80 de metri înălțime, între două turnuri dezafectate ale UCMR, emblematice pentru orașul de pe Bârzava. Au urmat Bocșa, orașul de baștină al lui Flaviu, Carașova, cascada Bigăr – una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, prima cale ferată din România Anina – Oravița, orașul de suflet al împărătesei austriece Sissi – Băile Herculane, capitala aventurii extreme din inima Transilvaniei – Arsenal Park Orăștie, vestita cetate a orașului Alba Iulia – Alba Carolina, unul dintre simbolurile naționale aflate în patrimoniul UNESCO - Mocăniţa din Vişeul de Sus, locul unde se nasc povești și legende – Cascada Cailor, Salina Turda – oaza de liniște și sănătate aflată sub pământ, care atrage mii de turiști, una dintre cele mai frumoase șosele din lume – Transfăgărășanul. Ultima zi a filmărilor a avut loc Castelul Corvinilor, unul dintre reperele istorice de maximă importanță pentru ardeleni și bănățeni. 



Comentarii Facebook