A murit Sever Mureșan. Milionarul clujean se afla într-un spital din Franța
Trupul neînsuflețit al lui Sever Mureșan urmează să fie adus în țară, pentru a fi înmormântat la Câmpia Turzii, au precizat pentru Gândul, surse apropiate familiei fostului milionar.
Sever Mureșan a fost internat în stare gravă la Spitalul Militar în iulie anul acesta. Acesta a ajuns la Secția de Terapie Intensivă, după ce a făcut un AVC, starea sa agravându-se progresiv.
Fiul și fiica omului de afaceri sunt în Franța și au făcut toate demersurile necesare pentru a-i asigura tatălui lor cea mai bună îngrijire și acces la tratamente în Franța.
A fost cofondator al Băncii Dacia Felix
După evenimentele din Decembrie ’89, Andrei Sever Mureșan a lansat operațiunea „Pâine pentru România”, un proiect realizat prin parteneriatul dintre firmele „Croissant de France Invest” și fabricile de pâine românești „Panegrano” din Cluj, „Plevnei” și „Libertatea” din București, care a condus la crearea societății Paniro SA.
În aceeași perioadă, a fondat Grupul SM Invest, care, cu 50 de filiale și peste 6.000 de angajați, a devenit în 1995 cel mai mare grup privat din România.
Sever Mureșan s-a făcut remarcat inițial ca tenismen profesionist, fiind membru al echipei române de Cupă Davis și primul român care a devenit membru al Association of Tennis Professionals între anii 1970 și 1983.
Ulterior, s-a orientat către afaceri, devenind cofondator al Băncii Dacia Felix în martie 1991, a doua bancă privată din România, care ulterior a intrat în faliment din cauza creditelor neperformante.
Un alt moment notabil din cariera sa a fost organizarea vizitei fostului președinte american George W. Bush în România, la 23 noiembrie 2002.
16 Comentarii
Și plătiți voi , amărâților ca ăștia să facă afaceri mari cu statul … s-a plătit ceva din prejudiciul creat băncii sau ce manevre ordinare se fac și azi cu banii ăia?
Banca Dacia Felix și Sever Mureșan au fost acționarii principali ai unei echip.u.țe, numită atunci u Cluj, astăzi are nume unguresc, Acsfan, care a și falimentat atunci prima dată după 1989. Au urmat alte două falimente. Numa U!
@Să nu uităm: sa iti dam la **** sobolane. nici play out nu il prindeti
.
Deci nu mai trebuie sa dau înapoi creditul de un milion de ruble convertibile luat de la BDF?
@nelu v.: nimeni nu a platit pentru jafurile de la BDF si nici nu va plati in veci. Pentru ca asa e in tenis, vorba lui Toma Caragiu.. a fost un jaf programat in spatele caruia justiția i-a ținut lumânarea și marii” oameni de afaceri” au jonglat înspre alta banca de renume românească. Și când îi vezi azi pe Tender, Nicoara , Uioreanu, și alți sute… Citeste mai departe
mare paguba ! un GUNOI MAI PUTIN !!!
Banca Dacia Felix (BDF) a fost a doua bancă privată înființată în România după decembrie 1989, la Cluj-Napoca, în martie 1991.
În acea perioadă, din același oraș pornise schema Ponzi Caritas și, împreună, BDF și Caritas circulau o treime din masa monetară din România la începutul anilor 1990.[2]
Cum în sectorul bancar nu existau reglementări… Citeste mai departe
@Putina istorie nu strica.:
Da’ pt cine?
Pt hoții ce conduc azi și manevrează , ridică penalii în slăvi , îi face eroi, le face statui… și te miri ca n-avem autostrăzi , spitale , școli. Totusi , in Franța nu a ținut figura și a suportat consecințele legii. Acolo, cine-i infractor , așa moare.
Da’ de banii fraierilor luați cu japca și neachitați veci, fiind “ spălați” cu toții în urma proceselor după care “ justitiarii de rahat “ sunt
deținătorii pensiilor nesimțite , ce ziceți? Ce a rămas după ei mai mult decât suferința și căderea celorlalte bănci devalizate dacă s-a putut?
Făceam coada la Paniro pe Horea după ce a apărut, la baghete, croissant și aveau și niște pogacele cu jumări extraordinare.
@Senior clujean:
Un SECURIST mai putin!