A terminat o facultate din Cluj la 61 de ani și nu oricum, ci șefă de promoție. A demonstrat că niciodată nu e târziu să-ți îndeplinești visele!


Se numește Veronica Berar Ispas, are 61 de ani și a absolvit Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, specializarea Piscicultură și Acvacultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. 

Vârsta nu a împiedicat-o să-și urmeze visul de a termina o facultate. Și nu oricum. Ci ca șefă de promoție! 

„Într-adevăr, iubesc pescuitul, iubesc pescarii, iubesc peștii, iubesc natura. Deci, am crezut că trebuie și este necesar înainte de toate să fac această specializare (acvacultură și pescuit) pentru că este normal în momentul în care cineva te întreabă de speciile de pești, de condiții, de orice vizavi de acvacultură și piscicultură, trebuie să știi să răspunzi.

Și atunci eu am avut un vis dintotdeauna, pentru că noi am mai povestit și știți foarte bine, m-am căsătorit foarte tânără, știți cum e cu serviciul, cu familia și uiți ce ai vrut sau îți uiți visele pentru cei din jurul tău. Și atunci, acum 4 ani, din nefericire, am rămas singură și atunci era singura mea evadare să-mi trăiesc visul și să mi-l îndeplinesc.

Așa că, la îndemnul celei mai bune prietene a mele din Baia Mare, Corina, m-am înscris la Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, specialitatea Piscicultură și Acvacultură, ceea ce mi-am dorit dintotdeauna. Iar în momentul în care faci ceea ce îți dorești, n-ai cum să faci prost sau n-ai cum să nu reușești, pentru că o faci cu drag, o faci pentru că vrei să faci și n-o faci pentru diplomă, pentru bani, pentru nimic. O faci din plăcere”, a transmis Veronica Berar Ispas, pentru radiocluj.ro.

Cum a reușit performanța de a avea 10 pe linie? A făcut cu pasiune ceea ce-i place.

„Repet: când faci ceea ce îți dorești și o faci cu drag și din pasiune, zecele vine, să știți. Iar eu, știți foarte bine, sunt o fire ambițioasă, nu-mi prea place ca cineva să fie în fața mea. Așa am fost de când mă știu! Am făcut sport de performanță – am fost la fel, am muncit, mi-am făcut o carieră, dar uite acuma îmi place și am făcut din plăcere și zecele vine. Vrei, nu vrei, dacă o faci cu drag, vine”


Comentarii Facebook